Buteljholmen 1: Champagne

Här får du tre stycken olika champagner från Hugues de La Bourdonnaye.

En perfekt låda för att prova olika stilar på champagne och hitta sin favorit.

Mer om vinerna i lådan

– En Brut Nature som är gjord på 90% pinot meunier och 10% chardonnay och har legat 4,5 år på sin jästfällning.

– En Blanc de Blancs Brut Nature gjord på 100% chardonnay från Chouilly och den har legat 7 år på sin jästfällning.

– En Rosé Brut Nature gjord på 60% chardonnay och 40% pinot meunier som har legat 4 år på sin jästfällning.

Buteljholmen 5: Champagne

Comtes Hugues de La Bourdonnaye Blanc de Blancs Brut Nature

Storleken har betydelse En magnum är perfekt för två – så länge bara en dricker!
Gammalt ordspråk i Champagne.

Magnum gjord på chardonnay från Chouilly som legat 10 år på sin jästfällning.

Buteljholmen 6: Marcel Joubert

Marcel är en av legenderna i Beaujolais och som fjärde generationens vinbonde har han gjort ekologiska viner sedan 1972.

Hans farfar Petrus var med och skapade appellationen Brouilly och det är just inom den deras Domaine nu ligger.

Mer om vinerna i lådan

I den här lådan får du sex av Marcels viner från två olika Cru’er och ett av hans vita viner.

Lådan innehåller

  • 2st Morgon Côte du Py 2017.
  • 1st Brouilly Vieilles Vignes 2016.
  • 2st Beaujolais-Villages 2016.
  • 1st Bourgogne Blanc 2016.

Buteljholmen 11:

Denna låda innhåller två vita viner och ett rött vin.
Det röda vinet kommer från Les Foulards Rouges som gör mjuka fruktiga viner på druvan grenache i regionen Roussillon.

Mer om vinerna i lådan

Ett av de vita vinerna är från Vouvray och gjort på chenin blanc. I regionen Vouvray görs traditionellt vinerna sec och den lilla naturliga restsötma som finns i vinet tar fram frukten, men balansen med syran finns där och lyfter vinet till lyxiga höjder.

Det andra vita kommer från Languedoc och är gjort på flera lokala druvor med minimal yttre påverkan och uttrycket blir fin balans mellan frukt och den kalkhaltiga jorden.

Les Foulards Rouges – Soif du Mal Rouge 2018
Druva: Grenache

Domaine du Facteur – Facteur su l’Velo 2018
Druva: Chenin blanc

La Bancale – Chair Blanche Marnes Noires 2016
Druvor: Macabeau, grenache gris, carignan blanc

Buteljholmen 13:

Här får du möjligheten prova tre viner från olika cru-lägen i Beaujolais.
Vinerna kommer från Domaine Joubert som har sin gård i Quincie-en-Beaujolais som är beläget i Broulliy. Marcel har gjort viner med minimal yttre påverkan sedan 1972 och nu är det dottern Carine som tar över och hon fortsätter i samma spår. Vinerna är lätt filtrerade genom fin lera och inga sulfiter är tillsatt.

Mer om vinerna i lådan

Domaine Joubert – Broulliy Vieilles Vignes 2016
Vinstockarna bakom det här vinet är mellan 70 – 100 år gamla och dom växer på sluttningar där jordmånen har bildats av granit och vulkaniska bergsarter.

Druvorna genomgår ”maceration carbonique” vid låg temperatur under två veckor och jäsningen drivs enbart av den naturliga jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små, tidigare använda

Domaine Joubert – Morgon Côte du Py 2017
Vinstockarna bakom det här vinet växer i Côte du Py på en höjd av 350 meter. Det är den finaste sydväst-sluttningen i Morgon. Jordmånen består av en blandning av lera och skiffer med inslag av kalk, vilket ger vinet en mycket specifik karaktär.

Druvorna genomgår sedan ”maceration carbonique” vid låg temperatur under två veckor och jäsningen drivs enbart genom den inhemska jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små, tidigare använda fat.

Domaine Joubert – Fleurie Vieilles Vignes 2017
Fleurie är idag en av de mest uppskattade Beaujolais Cru och den ligger uppe i norra delen av Beaujolais. Den specifika jordmånen har bildats på en blandning av skiffer och löst berg som ger fin karaktär till vinet. Det här vinet kommer från vinstockar som är runt 60 – 80 år gamla och dom växer på 220 till 430 meters höjd över havet.

Druvorna genomgår ”maceration carbonique” vid låg temperatur och jäsningen sker bara genom den naturliga jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små, gamla fat.