KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Buteljholmen 1: Champagne

Här får du tre stycken olika champagner från Hugues de La Bourdonnaye. En perfekt låda för att prova olika stilar på champagne och hitta sin favorit. 

Hugues har gjort champagne över 30 år och han har alltid velat göra rena friska champagner med största respekten för naturen. Han odlar sina pinot meunier druvor i Monthelon och chardonnay druvorna odlar han på sydsluttningarna i Chouilly. Här är jordmånen rik på kalk vilket ger vinerna mycket mineraler och elegans.

Hugues koncentrerar sig på att göra ”mikro-blandningar” men sedan långt tid tillbaka har han baserat sig på användning av viner som åldrats för att slippa tillsätta någon liqueur vid degorgering och han använder inte heller några sulfiter.

”Det är således frågan om äkta ”natur-champagne”, något som väldigt få champagnemakare gör” enligt Hugues och vidare berättar han att
”Verkliga champagnekännare uppskattar detta och blir mycket trogna kunder”.

Det här sättet att göra Champagne på ger en genuin smak av champagnens ursprung med fina små bubblor.

Mer Om Vinerna I Lådan

En Brut Nature
Denna champagne är gjord på 90% pinot meunier och 10% chardonnay och har legat 5 år på sin jästfällning. När vinet degorgerats tillsätts ingen liqueur utan han använder bara äldre viner för att fylla upp flaskorna. Brut Nature är full med mineraler och har en fin utvecklad frukt med små mjuka porlande bubblor. 

En Blanc de Blancs Brut Nature
Denna champagne är gjord på 100% chardonnay från Chouilly och den har legat 7 år på sin jästfällning. När vinet degorgerats tillsätts ingen liqueur utan han använder bara äldre viner för att fylla upp flaskorna. Brut Nature Blanc de Blancs är full med mineraler och har en elegant utvecklad frukt med små mjuka porlande bubblor.

 En Rosé Brut Nature
Den är gjord på 60% chardonnay och 40% pinot meunier som har legat 5 år på sin jästfällning. När vinet degorgerats tillsätts ingen liqueur utan han använder bara äldre viner för att fylla upp flaskorna. Brut Nature Rosé är full med mineraler och har en bra utvecklad frukt med små mjuka porlande bubblor.

Buteljholmen 5: Champagne

Comtes Hugues de La Bourdonnaye Blanc de Blancs Brut Nature

”Storleken har betydelse En magnum är perfekt för två – så länge bara en dricker!”
Gammalt ordspråk i Champagne.

Magnum gjord på chardonnay från Chouilly som legat 10 år på sin jästfällning.

Buteljholmen 6: Marcel Joubert

Marcel är en av legenderna i Beaujolais och som fjärde generationens vinbonde har han gjort ekologiska viner sedan 1972.

Hans farfar Petrus var med och skapade appellationen Brouilly och det är just inom den deras Domaine ligger  i Quincie-en-Beaujolais. Marcel har gjort viner med minimal yttre påverkan sedan 1972 och nu är det dottern Carine som tar över och hon fortsätter i samma spår. Vinerna är lätt filtrerade genom fin lera och inga sulfiter är tillsatt..

Mer Om Vinerna I Lådan

I den här lådan får du sex av Marcels viner från två olika Cru’er och ett av hans vita viner.

Lådan innehåller

 2st Morgon Côte du Py 2020.

1st Brouilly Vieilles Vignes 2020.

2st Beaujolais-Villages 2020.

 1st Bourgogne Blanc 2021. 

Buteljholmen 37

Denna låda innehåller tre lättare röda viner som är fruktiga och härliga att dricka lite lätt kylda. Vinerna passar bra med säsongens grillade grönsaker och prova gärna servera med fågel eller lamm.

Mer Om Vinerna I Lådan

 Domaine Joubert – Beaujolais-Villages 2019 – Gamay – Beaujolais
Vinstockarna bakom det här vinet växer på sluttningar som vätter mot väster och är fullt exponerade mot solen. Jordmånen är sandig och stenig med inslag av vulkaniska bergarter. Druvorna som används till Beaujolais-Villages vinet kommer huvudsakligen från marker i Brouilly. Druvorna genomgår ”maceration carbonique” vid låg temperatur mellan 8-10 dagar. Jäsningen drivs enbart av den inhemska jästen som finns på druvorna. Efter pressning lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern får det mogna på små, tidigare använda fat. Vinet är helt fritt från tillsatta sulfiter och det buteljeras utan filtrering.


Les Foulards Rouges – Fond de l’air est rouges 2021 – Cinsault – Roussillon
Det här vinet är gjort på Cinsault från vinstockar som är 80 år gamla. Jordmånen där druvorna växer är sand och granit. Efter skörden som sker för hand vinfieras druvorna ”macération carbonique” vid låg temperatur i 15 dagar med största omsorg. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tillsatta. Vinet vilar några månader i betongtank innan det buteljeras ofiltrerat.


 Poivre d’Âne – Chair à Canon Aramon 2018 – Aramon – Languedoc

Druvan för detta vin är Aramon som har ett tunt skal och är en stor druva. Den kommer att producera vin med mindre struktur, tydlig färg och aromer som är mycket fruktiga. Jordmånen där vinstockarna växer är kalksten och alla druvorna skördas för hand. Jäsningen sker enbart med naturlig jäst i hela klasar genom metoden ”maceration carbonique”. Vinet får vila i tank innan det buteljeras ofiltrerat.

Buteljholmen 46:

Triologi med vin från Jérôme Guichard!

Jérôme bor och verkar i kommunen Montbellet, belägen i Mâcon. Likt många andra vinbönder är han en tystlåten, ödmjuk och hårt arbetande bonde, som spenderar största delen av sin tid ute i vingården. Historien började 2011 när Jérôme tog över marken från Guy Blanchard, eller mer exakt, när Guy utsåg sin arvinge. Och vilket arv…! De som redan har haft chansen att smaka på några cuvéer från Guy känner till det överdådiga arv han tog över.

Jérôme hade bra förutsättningar, efter att ha tillbringat tio år tillsammans med Philippe Jambon och delat erfarenheter tillsammans med stora namn som Gérard Valette. Som en sann entusiast inför det land som han nu haft chansen att ta över, odlar Jérôme 3,8 hektar av sin egendom organiskt. Området är indelat i 2,2 hektar Chardonnay, 1,70 hektar i kommunen Montbellet; 0,50 hektar i kommunen Viré, och 1,5 hektar Gamay i kommunen Leynes, lite längre söderut. De flesta vinstockarna är gamla stockar och några är uppåt 90 år gamla.

Kompromisslöst arbete utförs i mycket branta sluttningar, oftast med en pioche pga brist på annan lämplig utrustning. Plöjning av jorden, beskärning av vinstockar sker enligt Guyot-Poussard för att bevara skogen och förbättra dess livslängd, behandling av sjukdomar med örtteer , inga gödselmedel eller kemikalier kommer till användning; minimalistisk, tålmodig och inspirerad: Så kunde vi sammanfatta inriktningen av Jérômes arbete.

Han åldrar sina viner genom att tålmodigt följa variationerna i sin egen inspirations känslighet. För att göra viner till sin avbild, är det enligt honom att föredra att aldrig stressa vinet. Resultatet blir viner som är starkt personligt präglade och i synnerhet utan användning av svavel.
Vi är verkligen glada kunna få representera Jérôme’s viner och det är alltid ett äventyr när vi besöker honom på hans vackra vingård.

Mer Om Vinerna I Lådan

Vitt vin Pet Nat Chardonnay 2019
Friskt härligt bubblande vin som passar bra till blandade snacks och aperitif såväl som matiga sallader och mildare ostar.

Efter skörd, som görs för hand, pressas druvorna direkt. Jérôme låter vinet jäsa i tank innan han buteljerar josen för att avsluta jäsningen i buteljen. Senare under våren jäser vinet ut i flaskan så det blir torrt och det bildas fina mjuka bubblor. Efter att vinet vilat på sin fällning under 18 månader görs degorgering för hand på varje enskild butelj. Efter degorgeringen vilar vinet någon månad innan det är redo för att drickas. Inget är tillsatt eller borttaget under hela processen vid tillverkningen av vinet

Druvor Chardonnay

 Bouchat Chardonnay 2019
Fruktigt generöst vitt vin med en fin syra som elegant balanserar vinet. Passar utmärkt till vad havet har att erbjuda och vårens alla primörer. Prova också vinet till ostbrickan med en frisk sallad.

Efter skörd, som görs för hand, låter Jérôme pressa druvorna långsamt och varsamt under flera dagar i en vertikalpress. Vinet får mogna ett år i äldre använda fat utan påverkan. Buteljeringen sker utan filtrering och inget är tillsatt eller borttaget under hela processen vid tillverkningen av vinet.

Druvor: Chardonnay

 Promess Gamay 2018
Generöst utvecklat vin med fin frukt och bra struktur. Passar utmärkt med skuren tartar och rödbetor. Servera även vinet till långkok med säsongens rotfrukter.

Vinet är gjort på Gamay som är planterade för över 40 år sedan i Uchizy där de växer över en kalkrik jordmån. Alla druvorna skördas för hand innan de fermenterar med sin naturliga jäst i hela klasar under en månad. Efter jäsningen pressas de långsamt i en gammal vertikalpress och sedan mognar vinet under nio månader i äldre använda fat.
Inget tillsatt svavel under hela processen och vinet buteljeras utan filtrering.

Druvor: Gamay

Buteljholmen 47

Jean-François Nicq var tidigare chef för det berömda, kvalitetsinriktade kooperativet ”Cave d’Estézargues” i departementet Gard i sydligaste Frankrike.

Han ville börja göra viner från egenodlade druvor och 2002 fann han vad han letade efter. Då tog han över en domaine på 14 hektar som ligger i Montesquieu des Albères i Pyrénées Orientales, vid spanska gränsen. Hans vingård, Les Foulards Rouges, är uppkallad efter en historisk roman, som utspelar sig under Ludvig XIVs dagar: ”Les Foulards Rouges” var ett gäng upprorsmän men Jean-François Nicq är en fredens man.

Jean-François blev en av de ledande vinmakarna i Roussillon med att göra vin på ett naturligt sätt. På sin vingård gör han sina snygga naturliga viner från druvor som är ekologiskt odlade och gården är ekologiskt certifierad. Åsnan Uma är till stor hjälp i vingården och hennes jobb ger goda resultat, därför får hon arbeta mer och mer.

Buteljholmen 47 innehåller tre olika viner från Les Foulards Rouges.

Mer Om Vinerna I Lådan

Vitt vin Soif du Mal Blanc 2021

Jordmånen där druvorna växer är sand över granit och vinstockarna har en ålder mellan 15-60 år. Druvorna är pressade direkt och får sedan jäsa med sin naturliga jäst på låg temperatur runt 15 grader. Vinet utvecklas 4 månader på ståltank och buteljeras utan filtrering.

Druvor 80% macabeo och 20% muscat d’alexandrie.

 Les Vilains 2021
Jordmånen där vinstockarna växer är sand över granit. Druvorna är vinfierade macération carbonique på låg temperatur i 15 dagar med största omsorg. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tillsatta. Vinet vilar några månader i gamla använda ekfat innan det buteljeras ofiltrerat.

Druvor: 70% carignan och 30% grenache.

 Soif du Mal Rouge 2021
Vinet är gjort på grenache från yngre vinstockar och jordmånen där de växer över är granit. Druvorna är vinfierade macération carbonique i 15 dagar med största omsorg. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tillsatta. Vinet vilar 6 månader i tank innan det buteljeras ofiltrerat.

Druvor: Grenache.

Buteljholmen 48

Tre röda viner från Thierry Hesnault som bor i Chahaignes, Loire och gör vin sedan 2009. Hans egendom har en yta på 2,68 ha, planterad med sekelgamla vinstockar.

Jordmånen är sand, järnhaltig lera och flintsten där klimatet är maritimt. Vinkällaren är grävd djupt ned i kalktuffen, varför jäsningen av musten sker långsamt vid låg temperatur, som också begränsar avdunstningen. Detta ger möjligheten för Thierry att arbeta vid låg temperatur på ett helt naturligt sätt. Jäsningen och vinberedningen sker utan brådska. Alla viner är utan tillsatta sulfiter och de färdigjästa vinerna filtreras inte, utan får klarna i stillhet. Vinerna är fulla med generös frukt och fin energi.

Mer Om Vinerna I Lådan

 La Centenaire du Vauperroux 2019 – Pineau d’Aunis
”Pineau d’aunis”, en varietet med röda grenar, som planterades år 1902 och den har inte ympats. Ytan på lotten är 0,6 ha och jordmånen är sandig med inslag av järnsalter. Jäsningen sker med hela klasar, 3 veckors urlakning, följt av försiktig omrörning. Det tillsätts inget svavel i vinerna och de färdigjästa vinerna filtreras inte, utan får klarna i stillhet.

Druvor: Pineau d’Aunis

 Les Maluseaux 2020 – Gamay
Gamay från vinstockarna som är 90 år gamla och där druvorna är speciellt utvalda från 1,4ha i Touraine som tillhör Thierry. Denna parcell ligger nära hans barndomsby där jordmånen består av djupt grus på sand. Efter skörden som sker för hand får druvorna genomgå en månads macération av hela klasar. Vinet får mogna på äldre använda fat och sedan buteljeras det ofiltrerade utan tillsatta sulfiter.

Druvor: Gamay

 CaberNet et Franc 2020 – Cabernet Franc
För detta vin har Thierry köpt ekologiska druvor från Bourgeuil. Vinstockarna växer över sandiga jordar och alla druvorna skördas för hand. Druvjosen har jäst med sin naturliga jäst i hela klasar och får sedan mogna under ett års tid i äldre använda ekfat. Vinet är buteljerat utan filtrering och utan tillsatta sulfiter.

Druvor: Cabernet Franc

Buteljholmen 50

Tre fylliga fruktiga röda viner från Ostal Levant som passar utmärkt till sommarens grill med både grönsaker och olika detaljer från djurriket. Deras vingårdar finns runt Puy l’Evêque som ligger 30 minuter väster om Cahors. De har en liten gård med ekologiska vinodlingar samt en tillhörande sval källare belägen i en kalkstensgrotta.

Fram till för några år sedan jobbade Louis och Charlotte i Paris. Båda två sysslade med litteratur, Louis arbetade i den mycket kända bokhandeln ”Le Divan” och Charlotte för litteraturredaktören ”Classiques Garnier”. Ingen av dom är från Paris ursprungligen och de bestämde sig för att lämna staden och börja om på landsbygden.

Louis tillbringade ett år med att studera vinodling och jordbruk i Beaune. Efter den tiden inledde Louis samarbete med Simon Busser, som blev en utmärkt vän och mentor. År 2012 hittade Louis och Charlotte en mycket charmig fastighet att köpa, belägen på en höjd i Duravel. Där odlar de för närvarande lite över två hektar Malbec och Merlot, spridda över flera parceller. De planterar även nya spännande druvsorter som anpassar sig väl i regionen.

Vingårdarna är alltså belägna inom tre olika kommuner och därmed på tre mycket olika typer av mark. Sandig lera på bergknallen vid Duravel och flera typer av jord med inblandning av kalksten eller röda leror vid Puy l’Evêque. Arbetet i vingårdarna utförs med så skonsamma metoder som möjligt, ex.-vis eftersträvar man att reducera antalet och doserna av behandlingar och även att begränsa passagerna med traktorn i vingården.

Vi tycker det är väldigt spännande att ha träffat och kan arbeta med det här paret; de är väldigt seriösa och jobbar med stor uppmärksamhet på detaljer för att framställa ett briljant vin.
Svavel tillsätts aldrig till vinerna och de är alltid ofiltrerade.

Mer Om Vinerna I Lådan

 Ostal Levant – Cieux 2020
Druvorna växer i kommunen Baran à Duravel där jordmånen innehåller sand-blandad lera och kalksten. Skörden sker för hand och fermenteringen sker med hela klasar där jäsningen drivs av den naturliga jästen med tekniken macération carbonique. Vinerna jäser ut i stora äldre öppna fat innan de buteljeras ofiltrerade.

Druvor: Côt och Merlot

 Ostal Levant – Les Trilles 2020
Vinet innehåller merlot samt lite pinot noir från kommunen Prayssac där jordmånen innehåller sand-blandad röd lera över kalksten. Skörden görs alltid för hand när druvorna nått en perfekt mognad och sen drivs fermenteringen, efter att druvorna avstjälkats, med den naturliga jästen som finns runt druvornas skal. Druvjosen får mogna ut i äldre använda ekfat innan den buteljeras ofiltrerad.

Druvor: Merlot och lite Pinot Noir

 Ostal Levant – Fioretti 2020
Till detta vin har Louis har använt druvan ”côt” från kommunen Duravel där jordmånen innehåller röd lera över kalksten. Druvorna växer på vinstockar som är över 40 år gamla och skörden görs alltid för hand när druvorna nått en perfekt mognad. När druvorna kommer in till källaren avstjälkas dem innan fermenteringen som startar med sin naturliga jästen. Vinet görs i tankar och får sedan mogna ut i större äldre använda ekfat, demi-muids.

Druvor: Côt

Buteljholmen 55

Tre viner från Romian Le Bars i Tavel. Romain hoppade av sina juridiska studier och började jobba på olika restauranger i Paris. Men de sena nätterna fick honom att vilja gå vidare i livet. En kväll när han satt med sin far och delade en flaska vin från Eric Pfifferling insåg han att han ville lära sig göra vin.

Sagt och gjort började han 2012 praktisera hos legendaren Pfifferling och det varade under de kommande sju åren. När tiden gått ville Romain sprida ut sina egna vingar och 2018 gjorde han sin första årgång hemma i garaget. Resultatet var strålande och hypen blev direkt ett faktum.

Nu har han vingårdar som täcker över Tavel och Lirac samt en egen källare där han låter vinerna ta den tid de behöver för att jäsa ut och mogna innan de når ut till marknaden.

Vi är mycket glada då vi fått en lite större alokering av Romain’s viner i år och kan erbjuda detta 3-pack. Alla vinerna är helt rena och fruktiga med en fin balanserad mjuk syra som avslut.

Mer Om Vinerna I Lådan

 1st Roussane Blanc 2021
     Druvor: Roussane

Pink Pong 1st Lirac Rosé 2021
      Druvor: Grenache, Mourvèdre, Carignan

 1st Tavel 2021
       Druvor: Grenache, Cinsault, Syrah

Buteljholmen 56:

Den perfekta lådan för en lyckad middag.

Alla tre vinerna passar utmärkt för en middag med säsongens alla härliga smaker. Lådan innehåller en flaska frisk och fräsch champagne. Vidare en flaska fruktig vit Bourgogne Blanc och det tredje vinet är en generös flaska rött från Cahors.

Mer Om Vinerna I Lådan

 1st Comte Hugues de La Bourdonnaye – Brut Nature
Druvorna växer främst över kullarna runt staden Épernay där jordmånen är mycket rik på kalk vilket ger fina mineraler till vinet. Druvorna jäser ut i tankar för att bevara frukten på bästa sätt. Denna champagne har legat 5 år på sin jästfällning och när vinet degorgerats tillsätts ingen liqueur utan Hugues använder bara äldre viner för att fylla upp flaskorna. Brut Nature är full med energi och har en fin utvecklad frukt med små mjuka porlande bubblor.

Druvor 90% pinot meunier och 10% chardonnay

 1st Domaine Joubert – Bourgogne Blanc 2021
Vinet kommer från lite yngre vinrankor och dom växer över slutningar med en jordmån bildad av granit som är rik på lera. Efter skörden som sker för hand pressas druvorna direkt. Jäsningen drivs sedan enbart av den naturliga jästen som finns på druvorna. Vinet lagras i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små, tidigare använda fat. Det här vinet har karaktär av en skön, fruktig chardonnay från Beaujolais.

Druvor: 100% Chardonnay

 1st Ostal Levant – Un Coeur Simple 2020 Druvorna växer i kommunerna Duravel och Prayssac där jordmånen innehåller röd lera över kalksten. Vinstockar är gamla och skörden görs alltid för hand när frukten nått en perfekt mognad. När druvorna kommer in till källaren avstjälkas dem innan fermenteringen startar med den naturliga jästen. Vinet görs i stora öppna fat och får sedan mogna ut i använda ekfat. Louis använder ingen el-energi för att styra temperaturen på vinerna, utan det sköts naturligt i den stora kalkstensgrottan där de långsamt jäser klart. Alla vinerna buteljeras ofiltrerade och utan tillsatta sulfiter. Resultatet blir ett generöst fruktigt och lite lätt kryddigt vin med fin struktur.

Druvor: 100% Côt (Malbec)

Buteljholmen 57:

Budgetlådan! 

Denna 3-pack lådan är anpassad för vinterns blandade smaker. Den innehåller en generös Crémant d’Alsace. Det vita vinet är fruktigt från Languedoc och vidare är det röda vinet i lådan en Beaujolais-Villages med lättare struktur och friska bär i smaken.

Mer Om Vinerna I Lådan

 1st Lindenlaub – Crémant d’Alsace Brut
Druvorna växer på kullarna runt Dorlisheim över lera och kalksten. Efter skörden som sker för hand pressas druvorna direkt. Vinet är gjort enligt méthode traditionelle med en andra jäsning i flaskan. Lindenlaub arbetar med c:a 10 hektar vinmarker och Domainen är ekologiskt certifierad, allt arbete sker med största respekt för naturen. Denna Crémant är fruktig och generös med krämiga bubblor.

Druvor 40% Pinot Blanc, 40% Auxerrois, 20% Pinot Gris

 1st Vallat d’Ezort – Jusqu’ici tout va bien 2020
Domaine Vallat d’Ezort är en liten egendom som ligger bland kullarna i Languedoc, Souvignargues. Frédéric Martin arbetar ekologiskt för att respektera miljön och han plogar marken manuellt. När druvorna nått full mognad skördas de för hand och jäsningen sker enbart med den naturliga jästen som finns på druvornas skal. Vinet får mogna på glasfibertankar och buteljeringen görs utan större filtrering. Domainen är ekologisk certifierad. Vinet är fylligt med tät frukt och avslutas med en balanserad syra.

Druvor: Vermentino, Grenache Blanc, Ugni Blanc

 1st Domaine Joubert – Beaujolais-Villages 2020 Vinstockarna till det här vinet växer på sluttningar som vätter mot väster och är fullt exponerade mot solen. Jordmånen är sandig och stenig med inslag av vulkaniska bergarter. Druvorna som används till Beaujolais Villages-vinet kommer huvudsakligen från deras marker i Brouilly. Druvorna genomgår sedan ”maceration carbonique” vid låg temperatur mellan 8-10 dagar. Jäsningen drivs enbart av den inhemska jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och mindre fat. Vinet är helt fritt från tillsatta sulfiter och det buteljeras ofiltrerat. Det här är en fruktig Beaujolais med lättare struktur och rent avslut.

Druvor: Gamay

Buteljholmen 58

Här får du möjligheten prova tre viner från olika cru-lägen i Beaujolais.

Vinerna kommer från Domaine Joubert som har sin gård i Quincie-en-Beaujolais som är beläget i Broulliy. Marcel har gjort viner med minimal yttre påverkan sedan 1972 och nu är det dottern Carine som tar över och hon fortsätter i samma spår. Vinerna är spontanjästa, ofiltrerade och inga sulfiter är tillsatta.

Mer Om Vinerna I Lådan

Vitt vin Domaine Joubert – Bourgogne Blanc 2021

Vinet kommer från vinrankor som är mellan 15 – 20 år gamla och dom växer på slutningar med en jordmån bildad av granit som är rik på lera. Jäsningen drivs enbart av den naturliga jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små, tidigare använda fat.
Det här vinet har karaktär av en skön, fruktig chardonnay från Beaujolais.

Druvor: Chardonnay

 Domaine Joubert – Morgon Côte du Py 2020
Vinstockarna bakom det här vinet växer i Côte du Py på en höjd av 350 meter. Det är den finaste sydväst-sluttningen i Morgon. Jordmånen består av en blandning av lera och skiffer med inslag av kalk, vilket ger vinet en mycket specifik karaktär.
Druvorna genomgår sedan ”maceration carbonique” vid låg temperatur under två veckor och jäsningen drivs enbart genom den inhemska jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små, tidigare använda fat.

Druvor: Gamay

 Domiane Joubert – Fleurie Vieilles Vignes 2020
Fleurie är idag en av de mest uppskattade Beaujolais Cru och den ligger uppe i norra delen av Beaujolais. Den specifika jordmånen har bildats på en blandning av skiffer och löst berg vilket ger fin karaktär till vinet.
Det här vinet kommer från vinstockar som är runt 60 – 80 år gamla och dom växer på 220 till 430 meters höjd över havet. Druvorna genomgår ”maceration carbonique” vid låg temperatur och jäsningen sker bara genom den naturliga jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små äldre använda fat.
Detta vin har allt en Fleurie kan erbjuda.

Druvor: Gamay