KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Buteljholmen 58

Här får du möjligheten prova tre viner från olika cru-lägen i Beaujolais.

Vinerna kommer från Domaine Joubert som har sin gård i Quincie-en-Beaujolais som är beläget i Broulliy. Marcel har gjort viner med minimal yttre påverkan sedan 1972 och nu är det dottern Carine som tar över och hon fortsätter i samma spår. Vinerna är spontanjästa, ofiltrerade och inga sulfiter är tillsatta.

Mer Om Vinerna I Lådan

Vitt vin Domaine Joubert – Bourgogne Blanc 2021

Vinet kommer från vinrankor som är mellan 15 – 20 år gamla och dom växer på slutningar med en jordmån bildad av granit som är rik på lera. Jäsningen drivs enbart av den naturliga jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små, tidigare använda fat.
Det här vinet har karaktär av en skön, fruktig chardonnay från Beaujolais.

Druvor: Chardonnay

 Domaine Joubert – Morgon Côte du Py 2020
Vinstockarna bakom det här vinet växer i Côte du Py på en höjd av 350 meter. Det är den finaste sydväst-sluttningen i Morgon. Jordmånen består av en blandning av lera och skiffer med inslag av kalk, vilket ger vinet en mycket specifik karaktär.
Druvorna genomgår sedan ”maceration carbonique” vid låg temperatur under två veckor och jäsningen drivs enbart genom den inhemska jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små, tidigare använda fat.

Druvor: Gamay

 Domiane Joubert – Fleurie Vieilles Vignes 2020
Fleurie är idag en av de mest uppskattade Beaujolais Cru och den ligger uppe i norra delen av Beaujolais. Den specifika jordmånen har bildats på en blandning av skiffer och löst berg vilket ger fin karaktär till vinet.
Det här vinet kommer från vinstockar som är runt 60 – 80 år gamla och dom växer på 220 till 430 meters höjd över havet. Druvorna genomgår ”maceration carbonique” vid låg temperatur och jäsningen sker bara genom den naturliga jästen som finns på druvorna. Efter att druvorna pressats, lagras vinet i stora ”foudres” och senare under vintern mognar det på små äldre använda fat.
Detta vin har allt en Fleurie kan erbjuda.

Druvor: Gamay