KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Buteljholmen 1: Champagne

Här får du tre stycken olika champagner från Hugues de La Bourdonnaye. En perfekt låda för att prova olika stilar på champagne och hitta sin favorit. 

Hugues har gjort champagne över 30 år och han har alltid velat göra rena friska champagner med största respekten för naturen. Han odlar sina pinot meunier druvor i Monthelon och chardonnay druvorna odlar han på sydsluttningarna i Chouilly. Här är jordmånen rik på kalk vilket ger vinerna mycket mineraler och elegans.

Hugues koncentrerar sig på att göra ”mikro-blandningar” men sedan långt tid tillbaka har han baserat sig på användning av viner som åldrats för att slippa tillsätta någon liqueur vid degorgering och han använder inte heller några sulfiter.

”Det är således frågan om äkta ”natur-champagne”, något som väldigt få champagnemakare gör” enligt Hugues och vidare berättar han att
”Verkliga champagnekännare uppskattar detta och blir mycket trogna kunder”.

Det här sättet att göra Champagne på ger en genuin smak av champagnens ursprung med fina små bubblor.

Mer Om Vinerna I Lådan

En Brut Nature
Denna champagne är gjord på 90% pinot meunier och 10% chardonnay och har legat 5 år på sin jästfällning. När vinet degorgerats tillsätts ingen liqueur utan han använder bara äldre viner för att fylla upp flaskorna. Brut Nature är full med mineraler och har en fin utvecklad frukt med små mjuka porlande bubblor. 

En Blanc de Blancs Brut Nature
Denna champagne är gjord på 100% chardonnay från Chouilly och den har legat 7 år på sin jästfällning. När vinet degorgerats tillsätts ingen liqueur utan han använder bara äldre viner för att fylla upp flaskorna. Brut Nature Blanc de Blancs är full med mineraler och har en elegant utvecklad frukt med små mjuka porlande bubblor.

 En Rosé Brut Nature
Den är gjord på 60% chardonnay och 40% pinot meunier som har legat 5 år på sin jästfällning. När vinet degorgerats tillsätts ingen liqueur utan han använder bara äldre viner för att fylla upp flaskorna. Brut Nature Rosé är full med mineraler och har en bra utvecklad frukt med små mjuka porlande bubblor.