KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Raphaël Beysang

Raphaël, som är född och uppvuxen i Alsace, lärde sig det mesta om vintillverkning hos Patrick Meyer i Alsace, där han jobbade under flera år. Sedan flyttade han vidare till Jean-Marc Dreyer, där han också träffade Vincent Marie och bestämde sig att följa med honom till Auvergne. Väl anländ dit mötte han Emélie Hurtubise, som ursprungligen är från Quebec.

Deras möte ledde till att de bestämde sig för att tillsammans vandra vidare och hamnade så småningom – år 2017 – i Saint Germain Nuelles, som ligger i den södra delen av Beaujolais. Nu gör de sina viner med tydlig Alsace-inspiration. För att uppnå detta, odlar de ungefär 8 hektar bestående av olika jordmåner såsom lera, kalksten, granit och ”blå stenar”.

För att förverkliga den tydliga visionen och uppfylla de starka principer de ställt upp för sin produktion krävs starkt engagemang och hårt arbete i vingårdarna, så att de slutligen når fram till sitt typiska ”zero zero” vin.

För att förverkliga den tydliga visionen och uppfylla de starka principer de ställt upp för sin produktion krävs starkt engagemang och hårt arbete i vingårdarna, så att de slutligen når fram till sitt typiska ”zero zero” vin. Ute i vingården tar de hjälp av hästkrafter vid plöjningen och efter skörden, som sker för hand, låter de hela, intakta druvklasar macerera i tankar. Jäsningen sker spontant och inga tillsatser förekommer under jäsningen eller vid buteljeringen.

Raphaël Beysang sortiment

Paltières

Produkt: Paltières
Producent: Raphaël Beysang
Vinmakare: Raphaël Beysang
Region: Beaujolais
Jordmån: Alluvium över lera
Druvor: Gamay
Årgång: 2019
Alkoholhalt: 12%

Druvorna bakom detta vin kommer från parcellerna Paltières och Croix Haty, och vinstockarna som är mycket gamla planterades runt 1920 och 1950 över alluvium (avlagringar av sand och grus) på lera. Alla druvorna skördas för hand när de är fullt mogna. När druvorna kommer in till källaren genomgår de en semi macération carbonique i hela klasar under två veckor och jäsningen drivs enbart av den naturliga jästen som finns på druvorna. Efter pressningen av druvorna lagras vinet under fem månader i stora äldre 3000 liters ekfat. När vinet mognad klart görs buteljeringen utan tillsatta sulfiter och utan filtrering…zero, zero.