KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Patrice Béguet

Patrice Béguet föddes i Jura och efter flera år i Paris beslöt han att ge upp storstadslivet för att, tillsammans med sin dåvarande fru, återvända till landsbygden i Jura.

Året var 2009 och de fick möjlighet att köpa vinmarker på bästa terroir för att bedriva vinodling. De inrättade en liten vingård vid sitt hus i Mesnay och redan från början startade de med hållbar odlingsteknik och vinframställning. Domainen är idag biodynamisk certifierad och den består av 4 hektar i appellationerna Arbois och Arbois Pupillin där druvorna växer på över 300 meters höjd över havet.

Patrice har vinmark på en av de mest eftertraktade sluttningarna av Arbois, Les Corvées och en parcell på den berömda Côte de Feule i Pupillin.

Domainen består idag av 4 hektar vinmarker runt byn Mesnay och Pupillin.
Patrice jobbar efter biodynamiska metoder och hans viner är Demeter-certifierade.

Patrice har vinmark på en av de mest eftertraktade sluttningarna av Arbois, Les Corvées och en parcell på den berömda Côte de Feule i Pupillin. De flesta av hans vinrankor är runt 40 år gamla men han har också en del äldre rankor som fortfarande producerar druvor.

Vägledande för det arbete Patrice gör i vingården är att i största möjliga utsträckning respektera naturen och utnyttja de förutsättningar den ger, vilket på ett naturligt sätt resulterar i rena, friska viner fyllda med energi.

Patrice Béguet sortiment

Orange was the color of her dress

Produkt: Orange was the color of her dress
Producent: Domaine Béguet
Vinmakare: Patrice Béguet
Region: Jura
Druvor: Savagnin ouillé
Årgång: 2021
Alkoholhalt: 13%

Domainen består idag av 4 hektar vinmarker runt byn Mesnay och Pupillin i regionen Jura. Patrice jobbar efter biodynamiska metoder och hans viner är Demeter-certifierade. Det här ett skalmacererat vin gjort på vita druvor. Alla druvorna är skördade för hand och sedan har de macererat med skalen under 6 månader. Fermenteringen drivs enbart med naturliga jästsvampar och vinet mognar i upptoppade fat. Buteljering sker utan tillsatt svavel eller filtrering.

SLUTSÅLD Three Views of a Secret

Produkt: Three Views of a Secret
Producent: Domaine Beguet
Vinmakare: Patrice Beguet
Region: Jura
Druvor:
30% Pinot Gris – Marc Humbrecht
30% Muscat – Marc Humbrecht
40% Gewurztraminer – Marc Humbrecht
Årgång: 2020
Alkoholhalt: 12%

Domainen består idag av 4 hektar vinmarker runt byn Mesnay och Pupillin i regionen Jura. Patrice jobbar efter biodynamiska metoder och hans viner är Demeter-certifierade. De flesta druvor till detta vin kommer från hans vänner runt om i Frankrike.
Druvorna är skördade för hand och sedan transporterade till Patrice, där pressas 30% direkt och resten får macerera under sex månader. Fermenteringen drivs enbart med naturliga jästsvampar i ståltankar och buteljeringen sker utan tillsatt svavel eller filtrering.

Silk Blue

Produkt: Silk Blue
Producent: Domaine Beguet
Vinmakare: Patrice Beguet 
Region: Jura
Druvor: 75% Ploussard, 15% Trousseau, 5% Savagnin
Årgång: 2022
Alkoholhalt: 13%

Domainen består idag av 4 hektar vinmarker runt byn Mesnay och Pupillin i regionen Jura. Patrice jobbar efter biodynamiska metoder och hans viner är Demeter-certifierade.

Druvorna till det här vinet är skördade för hand och efter skörd har hälften av druvorna genomgått kortare maceration i hela klasar. Resterande druvor har fått macerera under 6 månader utan stjälkar i äldre fat. Fermenteringen drivs enbart med naturliga jästsvampar och 20% av vinet har mognad ut i akacia-fat. Buteljering sker utan tillsatt svavel eller filtrering.

SLUTSÅLD Oh Yeah

Produkt: Oh Yeah
Producent: Domaine Béguet
Vinmakare: Patrice Béguet
Region: Jura
Druvor: Savagnin
Årgång: 2020
Alkoholhalt: 12,5%

Domainen består idag av 4 hektar vinmarker runt byn Mesnay och Pupillin. Patrice jobbar efter biodynamiska metoder och hans viner är Demeter-certifierade. Druvorna till det här vinet är skördade för hand. Fermenteringen drivs enbart med naturliga jästsvampar och vinet mognar i upptoppade fat. Buteljering sker utan tillsatt svavel eller filtrering.