KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Jean-Marc Dreyer

Jean-Marc Dreyer bor i Rosheim, som ligger 25 km sydväst om Strasbourg. Han tog över familjegården, omfattande 6 hektar vinodlingar, år 2003 och började omgående införa de första biodynamiska metoderna.

Framåt 2014 blev han certifierad som biodynamisk odlare. Vinmarkerna ligger utspridda över 25 olika parceller på kullarna runt Rosheim. Jordmånen består främst av lera, lagrad över kalksten.

Han har tveklöst en stor talang för vinframställning och lyckas finna en utsökt balans och fin precision i sina viner.

Ett besök hos Jean-Marc inleds med ett varmt och vänligt välkomnande. Han har sedan mer än femton år gjort sig känd som en passionerad vinmakare med siktet inställt på att framställa eleganta viner med hög renhet och imponerande energi. Jean-Marc är en mycket jordnära person, något som framgår tydligt av hans viner genom deras specifika karaktär. Han odlar alla de Alsace- druvsorter som brukar utnyttjas för framställning av vita viner och som han vanligtvis masererar mellan 10-12 dagar.

Han har tveklöst en stor talang för vinframställning och lyckas finna en utsökt balans och fin precision i sina viner. När man lyssnar på Jean-Marc, förstår man direkt att han känner stor kärlek för sina joser och att han är angelägen om att ta hand om dem väl innan han tappar upp dem på buteljerna. Han utstrålar något av en djup Zen-känsla och arbetar med den största respekten för naturen och är minimal i sin påverkan av vinet, ”zéro, zéro, zéro” som han själv säger.

Jean-Marc är en artist som verkligen gör naturliga viner fulla med energi.

Jean-Marc Dreyer sortiment

Auxerrois ”Tri-Aux”

Produkt: Auxerrois ”Tri-Aux”
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2020 / 2021/ 2022
Druvor: Auxerrois
Alkohol: 13 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas direkt i hela klasar och sen får det mogna minst ett år helt utan påverka i äldre använda ekfat. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Jean-Marc arbetar med den största respekten för naturen och är minimal i sin påverkan av vinet, ”zéro, zéro, zéro” som han själv säger. Han är en artist som gör verkligen naturliga viner fulla med energi.

Brutus

Produkt: Brutus
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Granit
Årgång: 2021
Druvor: Pinot Gris och Auxerrois
Alkohol: 13 %

Det här vinet är en blandning med Pinot Gris och Auxerrois. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad och sedan pressas de direkt i hela klasar. Vinet har fått jäsa ut långsamt på stora fat under ett års tid. När vinerna mognad klart är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter. Sen har vinet lagrats under ett år i flaskan.

Jean-Marc arbetar med den största respekten för naturen och är minimal i sin påverkan av vinet, ”zéro, zéro, zéro” som han själv säger. Han är en artist som gör verkligen naturliga viner fulla med energi.

Riesling Argitis

Produkt: Riesling Argitis
Producent: Jean-Marc Dreyer 
Region: Alsace 
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2021 
Druvor: Riesling 
Alkohol: 13 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas direkt i hela klasar och har mognat 24 månader helt utan påverkan i äldre använda foudres. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Jean-Marc arbetar med den största respekten för naturen och är minimal i sin påverkan av vinet, ”zéro, zéro, zéro” som han själv säger. Han är en artist som verkligen gör naturliga viner fulla med energi.

Sylvaner ”Siggi”

Produkt: Sylvaner ”Siggi”
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Granit
Årgång: 2017
Druvor: Sylvaner
Alkohol: 13 %

Vinstockarna till detta vin växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är av granit. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad och sedan pressas de direkt i hela klasar. Vinet har fått jäsa långsamt i två år på stora fat under flortäcke ”sous voile”. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Auxerrois ”Origin” Macération

Produkt: Auxerrois ”Origin” Macération
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2022
Druvor: Auxerrois
Alkohol: 13 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de får macerera mellan 10-12 dagar, lite beroende på årgång. Efter maceration får det mogna minst ett år helt utan påverka i äldre använda ekfat. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Sylvaner ”Origin” Macération

Produkt: Sylvaner ”Origin” Macération
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2022
Druvor: Sylvaner
Alkohol: 13 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de får macerera mellan 10-12 dagar, lite beroende på årgång. Efter maceration får det mogna minst ett år helt utan påverka i äldre använda ekfat. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Riesling "Origin” Macération

Produkt: Riesling ”Origin” Macération
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2022
Druvor: Riesling
Alkohol: 13 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de får macerera 10 – 12 dagar. Efter maceration har vinet mognat 11 månader helt utan påverkan i äldre använda foudres. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Gewurztraminer ”Origin” Macération

Produkt: Gewurztraminer ”Origin”
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2022
Druvor: Gewurztraminer
Alkohol: 13 %

Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Hälften av druvorna är pressade direkt i hela klasar och resten är macererade i 15 dagar med hela klasar. Vinet har fått mogna under 14 månader på foudres. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Muscat ”Origin” Macération

Produkt: Muscat ”Origin” Macération
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2022
Druvor: Muscat
Alkohol: 12,5 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de får macerera mellan 12-20 dagar, lite beroende på årgång. Efter maceration får det mogna minst ett år helt utan påverka i äldre använda ekfat. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.
Jean-Marc arbetar med den största respekten för naturen och är minimal i sin påverkan av vinet, ”zéro, zéro, zéro” som han själv säger.
Han är en artist som verkligen gör naturliga viner fulla med energi.

Pinot Noir ”Anigma”

Produkt: Pinot Noir ”Anigma”
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Granit
Årgång: 2022
Druvor: Pinot Noir
Alkohol: 13 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de får macerera under två veckor. Efter maceration får det mogna under 11 månader helt utan påverka i äldre använda barriquer. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Pinot Noir ”Elios”

Produkt: Pinot Noir ”Elios”
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2022
Druvor: Pinot Noir
Alkohol: 12,5 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de får macerera under två veckor. Efter maceration får det mogna minst ett år helt utan påverka i äldre använda foudres. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.

Pink Pong

Produkt: Pink Pong
Producent: Jean-Marc Dreyer
Region: Alsace
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2022
Druvor: Pinot Gris – Pinot Noir
Alkohol: 13 %

Vinstockarna växer på kullarna runt Rosheim och jordmånen är lera över kalksten. Alla druvorna är skördade för hand när de nått perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de får macerera 10 – 12 dagar. Efter maceration får det mogna minst ett år helt utan påverkan i äldre använda foudres. När vinet mognad klart så är det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.