KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Gin Belet

Gin Belet är en strävan efter rena smaker, det är en fri tolkning vad en gin kan vara, utformad i Koen De Jans och Jules Dobbels livliga sinnen. De har väkt liv i ett gammalt charmigt destileri i hjärtat av Hasselt i Belgien.

Där använder de alltid genuint naturliga ingredienser till att smaksätta sin sprit. Diverse vegetabilier som dom odlar själva, grödor som skördas av bönder och växter som trivs i deras grannars bakgård, ovanliga frukter och vilda blommor.
De har inga bruksanvisningar och samlar inte på antikböcker som underlag.

Deras varierande utbud av destillat är anpassade till vad helst vädret och årstiderna erbjuder:
”Vi skapar en ständigt föränderlig produkt – som för oss alltid är spännande, logisk och rolig. Olika varje gång, en verklig glädje”

Knock knock – Come in![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1481280014264{margin-top: 30px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1493820737788{margin-top: 23px !important;}”]Gin Belet sortiment[/vc_column_text][vc_tta_accordion color=”sandy-brown” spacing=”2″ c_icon=”” active_section=”0″ no_fill=”true” collapsible_all=”true”][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-circle-right” add_icon=”true” title=”Gin Belet batch 6″ tab_id=”1480596315673-b1315a64-e26cb3a2-4ee9bc37-dee2″][vc_column_text]Produkt: Gin Belet batch 6

Gin Belet batch 6 är gjort på en bas av maltvin som destillerats upp till sex gånger.

Det är en mycket gammal metod att använda maltvin som bas och det är väldigt svårt att hitta den rätta balansen mellan fyllighet och struktur innan man kan destillera i alambiken.

Smaksättningen är stor och det finns toner av citrusfrukt som kommer från clementiner.

För tre år sedan förenade dom bin som samlade nektar från såväl äppel- som  accaiablommor och förde resultatet vidare som en smaksättning av batch 6. Däri blandades saffran från Antwerpen och även bladen från blommorna, rostade kaffebönor från Hasselt, päron från deras trädgård och eau du vie gjort på Williams-päron som legat på fat sedan 2012. Som kronan på verket tillfogades utfallet av deras experiment med kakao.

Bonne dégustaion![/vc_column_text][vc_btn title=”Systembolaget: Artikellnummer 86765″ style=”custom” custom_background=”#156a2f” custom_text=”#fdcd0b” size=”xs” align=”left” css_animation=”none” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.systembolaget.se%2Fdryck%2Fsprit%2Fgin-8676502|title:www.systembolaget.se|target:%20_blank|rel:nofollow”][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]