KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Fabrice Chaillou

Fabrice Chaillous vingårdar ligger i Saint-Lambert du Lattay där jordmånen består av mycket skiffer. Hans druvor kommer från unga vinstockar, endast 15 år gamla.

Under sommaren utför han ”grön skörd” d.v.s. plockar bort en del av bladen från vinstockarna för att få gröna och gula druvor, som han sedan använder till sitt mousserande vin. Jorden bearbetas för att skapa ett kretslopp och befrämja djurlivet i jordens ytskikt. Detta ger ett naturligt växtskydd och är nödvändigt för jordens hälsotillstånd. Vingårdarna är ekologiskt certifierade.

Jorden bearbetas för att skapa ett kretslopp och befrämja djurlivet i jordens ytskikt.

Efter skörden, som görs manuellt, sker en mild pressning av druvorna som pågår under 24 timmar enbart med hjälp av gravitationen. Jäsningen av druvorna, i glasfiberkärl, drivs bara genom den naturliga jästen och innefattar även den malolaktiska jäsningen. Innan vinet jäst fullt ut, buteljeras det och den slutliga fermenteringen sker i buteljen så att de bildade bubblorna kvarblir i det färdiga vinet. Det här vinet har fått vila på sin fällning under 1 års tid.

Fabrice Chaillou sortiment

SLUTSÅLD Dévergondée ”PetNat”

Produkt: Dévergondée ”PetNat”
Producent: Fabrice Chaillou
Vinmakare: Fabrice Chaillou
Region: Loire, Anjou – Vin de France
Jordmån: Skiffer
Årgång: 2016
Druvor: Chenin blanc
Alkohol: 12%