KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Domaine du Fontenay

Här i Côte Roannaise appellationen är det granitjordar där Gamay Noir trivs väldigt bra. Simon Hawkins strävar efter att minimera effekterna av deras verksamhet med enkla men effektiva sätt som leder till hållbar vinodling.

Deras syn på vintillverkningen är defenitivt ”hands-off” för att producera naturligt gjorda viner med en stark personlighet, som återspeglar deras terroir.

Vinet är gjort enligt Methode Ancestrale som är ett mycket gammalt sätt att göra mousserande viner. Man låter vinet jäsa långsamt vid låg temperatur bara några dagar och sen buteljeras det innan jäsningen är klar. Jäsningen fortsätter i flaskan utan något tillsatt socker eller jäst vilket gör att vinet får låg alkohol. Resultatet av den långa och långsamma jäsningen på den fina bottensatsen blir ett vin med mjuka små ihållande bubblor.

”Genuina viner från hållbar vinodling och naturlig vinframställning”
Simon Hawkins[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1486716890484{margin-top: 23px !important;}”]Domaine du Fontenay sortiment[/vc_column_text][vc_tta_accordion color=”sandy-brown” spacing=”2″ c_icon=”” active_section=”0″ no_fill=”true” collapsible_all=”true”][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-circle-right” add_icon=”true” title=”Le 7″ tab_id=”1480527806392-ffe687b6-45b8b13f-e726″][vc_column_text]Produkt: Le7
Producent: Domaine du Fontenay
Vinmakare: Simon Hawkins
Region: Côte Roannaise
Årgång: NV
Druvor: 100% Gamay Noir
Uttag: 25hl/ha
Alkoholhalt: 8%

Doften är fräsch och full av jordgubbe, smultron och hallon som är typiska för Gamay Noir druvan. Smaken är bärig, delikat och uppfriskande med en liten söt finish. Le7 är det perfekta vinet till rabarber och jordgubbar.[/vc_column_text][vc_btn title=”Systembolaget: Artikelnummer 77558″ style=”custom” custom_background=”#156a2f” custom_text=”#fdcd0b” size=”xs” align=”left” css_animation=”none” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.systembolaget.se%2Fdryck%2Fmousserande-viner%2Fle7-7755801|title:www.systembolaget.se|target:%20_blank|rel:nofollow”][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]