Christophe Lindenlaub

Familjen Lindenlaub har varit aktiva med att odla vin i Alsace sedan 1759. Deras gård är belägen i Dorlisheim, en by som ligger 20 km väster om Strasbourg. Nu är det Christophe som tar sig an arbetet på gården och han utstrålar verkligen positiv energi. Han är full av entusiasm och har siktet inställt på vad morgondagen kommer att ge.

Christophe arbetar idag med ca 10 hektar vingårdar spridda över sluttningarna i Dorlisheim och Mutzig. Under 2009 övergick Christophe till ekologisk odling och efter det positiva resultat han uppnådde, ställde han om alla sina vingårdar till ekologiskt jordbruk; han fick sin AB-certifiering år 2012. Detta är bara det första steget i en utmaning som Christophe ställde sig inför: lära sig att producera högkvalitativa viner samtidigt som han visar total respekt för natur och miljö.

Alla druvor handplockas och transporteras in i en mycket modern källare. Christophe arbetar mest med rostfritt stål(inox)-tankar, men några av hans Pinot Noir-druvor vinifieras i traditionella fat. Hans filosofi är att producera viner med en sammanhängande stil som lyfter fram de traditionella Alsace-vin karaktärerna på ett naturlig sätt. Fokus på rostfritt stål gör det lättare att hantera källar-arbetet och hjälper till att locka fram fräschhet, livlighet, elegans och renhet i vinet. Typiskt för husets speciella signatur är att det finns ett uns av mineralitet genom hela sortimentet, med andra ord finns det en antydan till lätt sälta i vinet.

All denna energi och övriga positiva egenskaper återspeglas fint i etikett-designen, där ”Zen ENSO”-cirkeln utgör huvudmotivet. En symbol med många betydelser t.ex styrka, elegans och exklusivitet. Varje etikett innehåller ett djur- eller växtelement inuti cirkeln, som kopplar tillbaka till vinet och dess fina uttryck.

Christophe Lindenlaub sortiment

Produkt: A pas de Velours
Producent: Christophe Lindenlaub
Vinmakare: Christophe Lindenlaub
Region: Alsace – Dorlisheim
Jordmån: Lera och kalksten
Årgång: 2017
Druvor: Pinot Noir
Alkohol:12%

Druvorna växer på kullarna runt Dorlisheim och är skördade för hand.  Fermenteringen drivs endast med den naturliga jästen. Vinet lagras i ståltank och buteljeras ofiltrerat utan tillsatta sulfiter.

Lindenlaub arbetar med c:a 10 hektar vinmarker och Domainen är ekologiskt certifierad, allt arbete sker med största respekt för naturen.

Produkt: De L’Autre Côté
Producent: Christophe Lindenlaub
Vinmakare: Christophe Lindenlaub
Region: Alsace – Dorlisheim
Jordmån: Lera och kalksten
Årgång: 2017
Druvor: Auxerrois
Alkohol: 13%

Druvorna växer på kullarna runt Dorlisheim och är skördade för hand. Fermenteringen drivs endast med den naturliga jästen. Vinet lagras i ståltank och buteljeras ofiltrerat utan tillsatta sulfiter.

Lindenlaub arbetar med c:a 10 hektar vinmarker och Domainen är ekologiskt certifierad, allt arbete sker med största respekt för naturen.

Produkt: Des Racines et des Ailes
Producent: Christophe Lindenlaub
Vinmakare: Christophe Lindenlaub
Region: Alsace – Dorlisheim
Jordmån: Lera och kalksten
Årgång: 2017
Druvor: Pinot Gris
Alkohol: 13%

Druvorna växer på kullarna runt Dorlisheim och är skördade för hand. Fermenteringen drivs endast med den naturliga jästen. Vinet lagras i ståltank och buteljeras ofiltrerat utan tillsatta sulfiter.

Lindenlaub arbetar med c:a 10 hektar vinmarker och Domainen är ekologiskt certifierad, allt arbete sker med största respekt för naturen.

Produkt: Matin Fou
Producent: Christophe Lindenlaub
Vinmakare: Christophe Lindenlaub
Region: Alsace – Dorlisheim
Jordmån: Lera och kalksten
Årgång: 2017
Druvor: Sylvaner
Alkohol: 13,5%

Druvorna växer på kullarna runt Dorlisheim och är skördade för hand. Fermenteringen drivs endast med den naturliga jästen. Vinet lagras i ståltank och buteljeras ofiltrerat utan tillsatta sulfiter.

Lindenlaub arbetar med c:a 10 hektar vinmarker och Domainen är ekologiskt certifierad, allt arbete sker med största respekt för naturen.

Produkt: Un Air du Sud
Producent: Christophe Lindenlaub
Vinmakare: Christophe Lindenlaub
Region: Alsace – Dorlisheim
Jordmån: Lera och kalksten
Årgång: 2017
Druvor: Pinot Noir
Alkohol: 13%

Druvorna växer på kullarna runt Dorlisheim och är skördade för hand. Fermenteringen drivs endast med den naturliga jästen. Vinet lagras i foudres och buteljeras sedan ofiltrerat utan tillsatta sulfiter.

Lindenlaub arbetar med c:a 10 hektar vinmarker och Domainen är ekologiskt certifierad, allt arbete sker med största respekt för naturen.