Mas Troqué

Christelle Duffours skapade vingården Mas Troqué år 2014. Den 4 hektar stora vingården är spridd runt den lilla byn Aspiran som ligger i hjärtat av departementet Hérault, mellan Montpellier och Béziers.

Jordmånen är huvudsakligen lera-kalksten men varje parcell har sin speciella terroir. Vinodlingarna är ekologiska och vinerna framställs med största respekten för naturen. Ytlig plöjning, bevattning med örtteer och puriner används för att stimulera vinrankornas immunförsvar. Christelle jobbar med lokala druvsorter och fermenteringen drivs endast med naturlig jäst. Vinerna buteljeras ofiltrerade. Alla hennes viner får smak av ren, fin frukt, har bra struktur och fantastisk balans.

Mas Troqué sortiment

Produkt: Oyà
Producent: Mas Troqué
Vinmakare: Christelle Duffours
Region: Languedoc – Vin de France
Jordmån: Lera och kalksten
Årgång: 2015
Druvor: Cinsault, Syrah, Carignan
Alkohol: 12 %

Mas Troqué ligger i hjärtat av departementet Hérault och Christelle skapade domainen 2014. Hon har 4 hektar som ligger utspridda kring byn Aspiran. Vinodlingarna är ekologiska och vinerna framställs med största hänsyn till naturen.

Druvorna kommer från vinstockar som är mellan 6 och 40 år gamla och jordmånen är huvudsakligen lera-kalksten, men varje parcell har sin speciella terroir.

Druvorna pressas direkt efter skörden och fermenteringen drivs enbart med naturlig jäst. Vinet mognar sedan på rostfria ståltankar under 8-10 månader beroende på årgång. Vinet buteljeras ofiltrerat.

Produkt: Cinsault
Producent: Mas Troqué
Vinmakare: Christelle Duffours
Region: Languedoc – Vin de France
Jordmån:
Lera och kalksten
Årgång: 2017
Druvor: Cinsault
Alkohol: 12,5 %

Mas Troqué ligger i hjärtat av departementet Hérault och Christelle skapade vingården 2014. Hon har 4 hektar som ligger utspridda kring byn Aspiran. Vinodlingarna är ekologiska och vinerna framställs med största hänsyn till naturen.

Druvorna kommer från vinstockar som är mellan 6 och 40 år gamla och jordmånen är huvudsakligen lera-kalksten, men varje parcell har sin speciella terroir.

Druvorna pressas direkt och fermenteringen drivs enbart med naturlig jäst. Vinerna mognar sedan på rostfria ståltankar under 8-10 månader beroende på årgång. Alla hennes viner buteljeras ofiltrerade och utan tillsatta sulfiter.