KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Les Foulards Rouges

Jean-François Nicq var tidigare chef för det berömda, kvalitetsinriktade kooperativet “Cave d’Estézargues” i departementet Gard i sydligaste Frankrike. Han ville börja göra viner från egenodlade druvor och 2002 fann han vad han letade efter. Då tog han över en domaine på 14 hektar som ligger i Montesquieu des Albères i Pyrénées Orientales, vid spanska gränsen.

Hans vingård, Les Foulards Rouges, är uppkallad efter en historisk roman, som utspelar sig under Ludvig XIVs dagar: ”Les Foulards Rouges” var ett gäng upprorsmän men Jean-François Nicq är en fredens man. Här gör han sina friska naturliga viner från druvor som är ekologiskt odlade, gården är ekologiskt certifierad. Resultatet är viner med bra fräschör och fin frukt. Resultatet är viner med bra fräschör och fin frukt. Jordmånen är sand över granit och vinstockarna har en ålder mellan 15-60 år.

Jean-François blev en av de ledande vinmakarna i Roussillon med att göra vin på ett naturligt sätt.

Jean-François blev en av de ledande vinmakarna i Roussillon med att göra vin på ett naturligt sätt.
På sin vingård gör han sina snygga naturliga viner från druvor som är ekologiskt odlade och gården är ekologiskt certifierad. Jean-François använder lite eller ingen fatlagring när han gör sina viner. Resultatet blir friska viner med ren smak och fin frukt.

Les Foulards Rouges sortiment

La Soif du Mal Blanc 2023

Produkt: La Soif du Mal
Producent: Les Foulards Rouge
Vinmakare: Jean-François Nicq
Region: Roussillon – Vin de France
Jordmån: Sand över granit
Årgång: 2023
Druvor: 80% Macabeo och 20% Muscat d’Alexandrie
Alkohol: 12%

Druvorna är pressade direkt och får sedan jäsa med sin naturliga jäst på låg temperatur runt 15 grader. Vinet utvecklas 4 månader på ståltank och buteljeras utan filtrering.

La Soif du Mal Rosé 2023

Produkt: La Soif du Mal Rosé
Producent: Les Foulards Rouges
Vinmakare: Jean-François Nicq
Region: Roussillon – Vin de France
Jordmån: Granit
Årgång: 2023
Druvor: Grenache och Carignan
Alkohol: 13 %

Det här vinet är gjort på grenache och carignan från unga vinstockar och jordmånen där vinstockarna växer är granit. Druvorna är direktpressade och fermenteringen vara i 15 dagar med största omsorg i tank. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tillsatta. Vinet mognar under 6 månader i gamla ekfat innan det buteljeras ofiltrerat.

La Soif du Mal Rouge 2023

Produkt: La Soif du Mal Rouge
Producent: Les Foulards Rouge
Vinmakare: Jean-François Nicq
Region: Roussillon – Vin de France
Jordmån: Granit
Årgång: 2023
Druvor: Grenache, Mourvedre
Alkohol: 12 %

Det här vinet är gjort på grenache från unga vinstockar och jordmånen där vinstockarna växer är granit. Druvorna är vinfierade macération carbonique i 15 dagar med största omsorg. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tllsatta. Vinet vilar 6 månander i tank innan det buteljeras ofiltrerat.

Le fond de l'air est rouge 2023

Produkt: Le fond de l’air est rouge
Producent: Les Foulards Rouge
Vinmakare: Jean-François Nicq
Region: Roussillon – Vin de France
Jordmån: Granit och sand
Årgång: 2023
Druvor: Cinsault
Alkohol: 12 %

Det här vinet är gjort på cinsault från gamla vinstockar som är 80 år. jordmånen där vinstockarna växer är sand och granit. Druvorna är vinfierade macération carbonique på låg temperatur i 15 dagar med största omsorg. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tllsatta. Vinet vilar några månander i betongtank innan det buteljeras ofiltrerat.

 Systembolaget: Artikelnummer 78618

Les Vilains 2023

Produkt: La Soif du Mal Rosé
Producent: Les Foulards Rouges
Vinmakare: Jean-François Nicq
Region: Roussillon – Vin de France
Jordmån: Granit
Årgång: 2023
Druvor: Grenache och Carignan
Alkohol: 12 %

Det här vinet är gjort på grenache och carignan från unga vinstockar och jordmånen där vinstockarna växer är granit. Druvorna är direktpressade och fermenteringen vara i 15 dagar med största omsorg i tank. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tillsatta. Vinet mognar under 6 månader i gamla ekfat innan det buteljeras ofiltrerat.