{"id":838,"date":"2019-04-18T12:46:28","date_gmt":"2019-04-18T10:46:28","guid":{"rendered":"http:\/\/buteljholmen.se\/?page_id=838"},"modified":"2024-04-18T16:28:08","modified_gmt":"2024-04-18T14:28:08","slug":"raphael-bartucci","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/buteljholmen.se\/vinbonder\/raphael-bartucci\/","title":{"rendered":"Rapha\u00ebl Bartucci"},"content":{"rendered":"\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

<\/p>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/section>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

Rapha\u00ebl Bartucci<\/h2>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Rapha\u00ebl Bartucci \u00e4r en \u00e4r sj\u00e4lvl\u00e4rd vinmakare som f\u00f6ljer sin filosofi med att g\u00f6ra rena naturliga viner. Hans f\u00f6r\u00e4ldrar flyttade fr\u00e5n Kalabrien i slutet av 50-talet f\u00f6r att bos\u00e4tta sig i Moseldalen.<\/strong><\/p>

Under sommarsemestrarna reste familjen regelbundet till Bugey regionen och det v\u00e4ckte en \u00f6nskan hos Rapha\u00ebl att bli jordbrukare. N\u00e5gra \u00e5r senare, n\u00e4rmare best\u00e4mt 1981, k\u00f6pte han ett hus i ruiner i staden M\u00e9rignat. Efter upprustning \u00e4r det fortfarande hans nuvarande hem.<\/p>

Han best\u00e4mde sig f\u00f6r att plantera n\u00e5gra hektar vinrankor f\u00f6r sin personliga konsumtion. Rapha\u00ebl f\u00f6rest\u00e4llde sig vin som en \u00e4del produkt, frukt av naturen och inte av industrin. Det han f\u00e5r veta om hur man gjorde vin med tillsatser var han inte n\u00f6jd med, s\u00e5 han b\u00f6rjade fr\u00e5ga runt och s\u00f6kte genom v\u00e4nner personer med samma tankar som han sj\u00e4lv.\u00a0<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Han best\u00e4mde sig f\u00f6r att plantera n\u00e5gra hektar vinrankor f\u00f6r sin personliga konsumtion. Rapha\u00ebl f\u00f6rest\u00e4llde sig vin som en \u00e4del produkt, frukt av naturen och inte av industrin.<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Det ledde till att han m\u00f6tte Pierre Overnoy och Marcel Lapierre som inst\u00e4mde i att man kan arbeta annorlunda och mer naturligt. Det \u00e4r en sj\u00e4lvklar inst\u00e4llning hos Rapha\u00ebl att arbeta p\u00e5 naturens villkor och framh\u00e4va terroirens karakt\u00e4r i sina viner.<\/p>

Rapha\u00ebls f\u00f6rsta \u00e5rg\u00e5ng vin blev klar 1983 och sedan dess har han regelbundet planterat n\u00e5gra vinstockar f\u00f6r att idag kunna odla 2,1 ha p\u00e5 10 olika parceller. Fr\u00e5n b\u00f6rjan av 90-talet blev han vinbonde p\u00e5 heltid och har inga planer p\u00e5 att ut\u00f6ka sina odlingar. Sedan 1997 \u00e4r Cerdon-vinerna certifierade av Ecocert.<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

Rapha\u00ebl Bartucci sortiment<\/h2>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n
\n
<\/i><\/span>Bugey Cerdon <\/span><\/div>

Produkt:<\/strong> Bugey Cerdon
Producent:<\/strong> Rapha\u00ebl Bartucci
Vinmakare:<\/strong> Rapha\u00ebl Bartucci
Region:<\/strong> Bugey
Jordm\u00e5n:<\/strong> M\u00e4rgel p\u00e5 kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2023
Druvor:<\/strong> 90% Gamay och 10% Poulsard
Alkohol:<\/strong>\u00a08,5%<\/p>

Rapha\u00ebl har sina ving\u00e5rdar i M\u00e9rignat bel\u00e4get i kommunen Cerdon. Cerdon betecknar ocks\u00e5 sj\u00e4lva metoden som anv\u00e4nds vid framst\u00e4llningen av detta vin \u2013 M\u00e9thode Ancestrale. Cerdon-vinerna certifierades 1997 av Eccocert.\u00a0Rapha\u00ebl har 2,1 ha odlingsmark utspridd p\u00e5 10 parceller.<\/p>

N\u00e4r druvorna mognat sk\u00f6rdas de f\u00f6r hand och transporteras i
25-kg l\u00e5dor till vinmakeriet. Pressningen utf\u00f6rs med ganska mycket kraft f\u00f6r att uppn\u00e5 den fina f\u00e4rgen p\u00e5 druvsaften. Musten f\u00e5r sedan vila under 24 timmar och fermenteringen drivs enbart av den naturliga j\u00e4sten som finns p\u00e5 druvskalen. N\u00e4r ca 80 g restsocker \u00e5terst\u00e5r i druvjosen g\u00f6rs en grov filtrering varp\u00e5 vinet fylls p\u00e5 butelj, som f\u00f6rsluts med kapsyl. Buteljerna placeras st\u00e5ende i den svala k\u00e4llaren f\u00f6r att fullborda j\u00e4sningen under tre m\u00e5nader. Det \u00e4r d\u00e5 som vinet utvecklar sina fina mjuka bubblor.<\/p>

N\u00e4r j\u00e4sningen avstannar av sig sj\u00e4lv \u00e5terst\u00e5r ca 65 g naturligt socker per liter vilket alltid ger Cerdon-vinet karakt\u00e4ren demi-sec.<\/p>

Vinet filtreras innan buteljerna f\u00f6rsluts med kork och grimma.<\/p><\/div>\n <\/div><\/div>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t