{"id":826,"date":"2019-01-23T10:20:32","date_gmt":"2019-01-23T09:20:32","guid":{"rendered":"http:\/\/buteljholmen.se\/?page_id=826"},"modified":"2024-09-03T10:27:57","modified_gmt":"2024-09-03T08:27:57","slug":"jean-marc-dreyer","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/buteljholmen.se\/vinbonder\/jean-marc-dreyer\/","title":{"rendered":"Jean-Marc Dreyer"},"content":{"rendered":"\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

<\/p>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/section>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

Jean-Marc Dreyer<\/h2>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Jean-Marc Dreyer bor i Rosheim, som ligger 25 km sydv\u00e4st om Strasbourg.\u00a0Han tog \u00f6ver familjeg\u00e5rden, omfattande 6 hektar vinodlingar, \u00e5r 2003 och b\u00f6rjade omg\u00e5ende inf\u00f6ra de f\u00f6rsta biodynamiska metoderna.<\/strong><\/p>

Fram\u00e5t 2014 blev han certifierad som biodynamisk odlare. Vinmarkerna ligger utspridda \u00f6ver 25 olika parceller p\u00e5 kullarna runt Rosheim. Jordm\u00e5nen best\u00e5r fr\u00e4mst av lera, lagrad \u00f6ver kalksten.<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Han har tvekl\u00f6st en stor talang f\u00f6r vinframst\u00e4llning och lyckas finna en uts\u00f6kt balans och fin precision i sina viner.<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Ett bes\u00f6k hos Jean-Marc inleds med ett varmt och v\u00e4nligt v\u00e4lkomnande. Han har sedan mer \u00e4n femton \u00e5r gjort sig k\u00e4nd som en passionerad vinmakare med siktet inst\u00e4llt p\u00e5 att framst\u00e4lla eleganta viner med h\u00f6g renhet och imponerande energi. Jean-Marc \u00e4r en mycket jordn\u00e4ra person, n\u00e5got som framg\u00e5r tydligt av hans viner genom deras specifika karakt\u00e4r. Han odlar alla de Alsace- druvsorter som brukar utnyttjas f\u00f6r framst\u00e4llning av vita viner och som han vanligtvis masererar mellan 10-12 dagar.<\/p>

Han har tvekl\u00f6st en stor talang f\u00f6r vinframst\u00e4llning och lyckas finna en uts\u00f6kt balans och fin precision i sina viner. N\u00e4r man lyssnar p\u00e5 Jean-Marc, f\u00f6rst\u00e5r man direkt att han k\u00e4nner stor k\u00e4rlek f\u00f6r sina joser och att han \u00e4r angel\u00e4gen om att ta hand om dem v\u00e4l innan han tappar upp dem p\u00e5 buteljerna. Han utstr\u00e5lar n\u00e5got av en djup Zen-k\u00e4nsla och arbetar med den st\u00f6rsta respekten f\u00f6r naturen och \u00e4r minimal i sin p\u00e5verkan av vinet, \u201dz\u00e9ro, z\u00e9ro, z\u00e9ro\u201d som han sj\u00e4lv s\u00e4ger.<\/p>

Jean-Marc \u00e4r en artist som verkligen g\u00f6r naturliga viner fulla med energi.<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

Jean-Marc Dreyer sortiment<\/h2>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n
\n

Auxerrois \u201dTri-Aux\u201d<\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Auxerrois \u201dTri-Aux\u201d
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2020 \/ 2021\/ 2022
Druvor:<\/strong> Auxerrois
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas direkt i hela klasar och sen f\u00e5r det mogna minst ett \u00e5r helt utan p\u00e5verka i \u00e4ldre anv\u00e4nda ekfat. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p>

Jean-Marc arbetar med den st\u00f6rsta respekten f\u00f6r naturen och \u00e4r minimal i sin p\u00e5verkan av vinet, \u201dz\u00e9ro, z\u00e9ro, z\u00e9ro\u201d som han sj\u00e4lv s\u00e4ger. Han \u00e4r en artist som g\u00f6r verkligen naturliga viner fulla med energi.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

Brutus<\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Brutus
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Granit
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2021
Druvor:<\/strong> Pinot Gris och Auxerrois
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Det h\u00e4r vinet \u00e4r en blandning med Pinot Gris och Auxerrois. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad och sedan pressas de direkt i hela klasar. Vinet har f\u00e5tt j\u00e4sa ut l\u00e5ngsamt p\u00e5 stora fat under ett \u00e5rs tid. N\u00e4r vinerna mognad klart \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter. Sen har vinet lagrats under ett \u00e5r i flaskan.<\/p>

Jean-Marc arbetar med den st\u00f6rsta respekten f\u00f6r naturen och \u00e4r minimal i sin p\u00e5verkan av vinet, \u201dz\u00e9ro, z\u00e9ro, z\u00e9ro\u201d som han sj\u00e4lv s\u00e4ger. Han \u00e4r en artist som g\u00f6r verkligen naturliga viner fulla med energi.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

SLUTS\u00c5LD<\/strong> Riesling Argitis<\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Riesling Argitis
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer\u00a0
<\/span>Region:<\/strong> Alsace\u00a0
<\/span>Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2021\u00a0
Druvor:<\/strong> Riesling\u00a0
<\/span>Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas direkt i hela klasar och har mognat 24 m\u00e5nader helt utan p\u00e5verkan i \u00e4ldre anv\u00e4nda foudres. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p>

Jean-Marc arbetar med den st\u00f6rsta respekten f\u00f6r naturen och \u00e4r minimal i sin p\u00e5verkan av vinet, \u201dz\u00e9ro, z\u00e9ro, z\u00e9ro\u201d som han sj\u00e4lv s\u00e4ger.\u00a0<\/span>Han \u00e4r en artist som verkligen g\u00f6r naturliga viner fulla med energi.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n
<\/i><\/span>

SLUTS\u00c5LD<\/B> Sylvaner \u201dSiggi\u201d<\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Sylvaner \u201dSiggi\u201d
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Granit
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2017
Druvor:<\/strong> Sylvaner
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Vinstockarna till detta vin v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r av granit. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad och sedan pressas de direkt i hela klasar. Vinet har f\u00e5tt j\u00e4sa l\u00e5ngsamt i tv\u00e5 \u00e5r p\u00e5 stora fat under flort\u00e4cke \u201dsous voile\u201d. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

SLUTS\u00c5LD<\/strong> Auxerrois \u201dOrigin\u201d Mac\u00e9ration <\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Auxerrois \u201dOrigin\u201d Mac\u00e9ration
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Auxerrois
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de f\u00e5r macerera mellan 10-12 dagar, lite beroende p\u00e5 \u00e5rg\u00e5ng. Efter maceration f\u00e5r det mogna minst ett \u00e5r helt utan p\u00e5verka i \u00e4ldre anv\u00e4nda ekfat. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

SLUTS\u00c5LD<\/strong> Sylvaner \u201dOrigin\u201d Mac\u00e9ration <\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Sylvaner \u201dOrigin\u201d Mac\u00e9ration
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Sylvaner
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de f\u00e5r macerera mellan 10-12 dagar, lite beroende p\u00e5 \u00e5rg\u00e5ng. Efter maceration f\u00e5r det mogna minst ett \u00e5r helt utan p\u00e5verka i \u00e4ldre anv\u00e4nda ekfat. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

SLUTS\u00c5LD<\/strong> Riesling \"Origin\u201d Mac\u00e9ration <\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Riesling \u201dOrigin\u201d Mac\u00e9ration
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Riesling
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de f\u00e5r macerera 10 – 12 dagar. Efter maceration har vinet mognat 11 m\u00e5nader helt utan p\u00e5verkan i \u00e4ldre anv\u00e4nda foudres. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

SLUTS\u00c5LD<\/strong> Gewurztraminer \u201dOrigin\u201d Mac\u00e9ration <\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Gewurztraminer \u201dOrigin\u201d
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Gewurztraminer
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. H\u00e4lften av druvorna \u00e4r pressade direkt i hela klasar och resten \u00e4r macererade i 15 dagar med hela klasar. Vinet har f\u00e5tt mogna under 14 m\u00e5nader p\u00e5 foudres. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

SLUTS\u00c5LD<\/B> Muscat \u201dOrigin\u201d Mac\u00e9ration<\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Muscat \u201dOrigin\u201d Mac\u00e9ration
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Muscat
Alkohol:<\/strong> 12,5 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de f\u00e5r macerera mellan 12-20 dagar, lite beroende p\u00e5 \u00e5rg\u00e5ng. Efter maceration f\u00e5r det mogna minst ett \u00e5r helt utan p\u00e5verka i \u00e4ldre anv\u00e4nda ekfat. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.
Jean-Marc arbetar med den st\u00f6rsta respekten f\u00f6r naturen och \u00e4r minimal i sin p\u00e5verkan av vinet, \u201dz\u00e9ro, z\u00e9ro, z\u00e9ro\u201d som han sj\u00e4lv s\u00e4ger.
Han \u00e4r en artist som verkligen g\u00f6r naturliga viner fulla med energi.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

Pinot Noir \u201dAnigma\u201d <\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Pinot Noir \u201dAnigma\u201d
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Granit
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Pinot Noir
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de f\u00e5r macerera under tv\u00e5 veckor. Efter maceration f\u00e5r det mogna under 11 m\u00e5nader helt utan p\u00e5verka i \u00e4ldre anv\u00e4nda barriquer. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

Pinot Noir \u201dElios\u201d <\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Pinot Noir \u201dElios\u201d
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Pinot Noir
Alkohol:<\/strong> 12,5 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de f\u00e5r macerera under tv\u00e5 veckor. Efter maceration f\u00e5r det mogna minst ett \u00e5r helt utan p\u00e5verka i \u00e4ldre anv\u00e4nda foudres. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n

Pink Pong <\/p><\/div>

Produkt:<\/strong> Pink Pong
Producent:<\/strong> Jean-Marc Dreyer
Region:<\/strong> Alsace
Jordm\u00e5n:<\/strong> Lera-kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Pinot Gris – Pinot Noir
Alkohol:<\/strong> 13 %<\/p>

Vinstockarna v\u00e4xer p\u00e5 kullarna runt Rosheim och jordm\u00e5nen \u00e4r lera \u00f6ver kalksten. Alla druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand n\u00e4r de n\u00e5tt perfekt mognad. Druvorna pressas i hela klasar och de f\u00e5r macerera 10 – 12 dagar. Efter maceration f\u00e5r det mogna minst ett \u00e5r helt utan p\u00e5verkan i \u00e4ldre anv\u00e4nda foudres. N\u00e4r vinet mognad klart s\u00e5 \u00e4r det buteljerat utan filtrering och inga tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div><\/div>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t