{"id":780,"date":"2018-10-01T15:34:39","date_gmt":"2018-10-01T13:34:39","guid":{"rendered":"http:\/\/buteljholmen.se\/?page_id=780"},"modified":"2024-01-22T10:24:53","modified_gmt":"2024-01-22T09:24:53","slug":"ostal-levant","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/buteljholmen.se\/vinbonder\/ostal-levant\/","title":{"rendered":"Ostal Levant"},"content":{"rendered":"\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

<\/p>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/section>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

Ostal Levant \u2013 Louis P\u00e9rot<\/h2>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Louis och Charlotte P\u00e9rot \u00e4r tv\u00e5 underbara m\u00e4nniskor som bor i sydv\u00e4stra Frankrike, n\u00e4rmare best\u00e4mt i Puy l\u2019Ev\u00eaque 30 minuter v\u00e4ster om Cahors. De har en liten g\u00e5rd med ekologiska vinodlingar som heter L\u2019Ostal och en sval, m\u00f6rk k\u00e4llare i en kalkstensgrotta.<\/strong><\/p>

Fram till f\u00f6r n\u00e5gra \u00e5r sedan jobbade Louis och Charlotte i Paris. B\u00e5da tv\u00e5 sysslade med litteratur, Louis arbetade i den mycket k\u00e4nda bokhandeln \u201dLe Divan\u201d och Charlotte f\u00f6r litteraturredakt\u00f6ren \u201dClassiques Garnier\u201d. Ingen av dom \u00e4r fr\u00e5n Paris ursprungligen och de best\u00e4mde sig f\u00f6r att l\u00e4mna staden och b\u00f6rja om p\u00e5 landsbygden.<\/p>

Louis tillbringade ett \u00e5r med att studera vinodling och jordbruk i Beaune. Efter den tiden inledde Louis samarbete med Simon Busser, som blev en utm\u00e4rkt v\u00e4n och mentor. \u00c5r 2012 hittade Louis och Charlotte en mycket charmig fastighet att k\u00f6pa, bel\u00e4gen p\u00e5 en h\u00f6jd i Duravel. D\u00e4r odlar de f\u00f6r n\u00e4rvarande lite \u00f6ver tv\u00e5 hektar Malbec och Merlot, spridda \u00f6ver flera parceller.<\/p>

Ving\u00e5rdarna \u00e4r allts\u00e5 bel\u00e4gna inom tre olika kommuner och d\u00e4rmed p\u00e5 tre mycket olika typer av mark. Sandig lera p\u00e5 bergknallen vid Duravel och flera typer av jord med inblandning av kalksten eller r\u00f6da leror vid Puy l\u2019Ev\u00eaque. Arbetet i ving\u00e5rdarna utf\u00f6rs med s\u00e5 skonsamma metoder som m\u00f6jligt, ex.-vis efterstr\u00e4var man att reducera antalet och doserna av behandlingar och \u00e4ven att begr\u00e4nsa passagerna med traktorn i ving\u00e5rden.<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\tDe anv\u00e4nder inte energi f\u00f6r att styra temperaturen utan anpassar sig till v\u00e4derf\u00f6rh\u00e5llandena och beh\u00e5llarnas storlek. Alla viner \u00e5ldras i fat mellan 6 och 12 m\u00e5nader i en gammal kalkstensgrotta, d\u00e4r villkoren f\u00f6r vinframst\u00e4llning \u00e4r ideala.\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Vinifieringen sker i \u00f6ppna halvfat, i rostfria st\u00e5ltankar och, n\u00e4r det g\u00e4ller sm\u00e5 volymer, i fibertankar. De anv\u00e4nder inte energi f\u00f6r att styra temperaturen utan anpassar sig till v\u00e4derf\u00f6rh\u00e5llandena och beh\u00e5llarnas storlek. Alla viner \u00e5ldras i fat mellan 6 och 12 m\u00e5nader i en gammal kalkstensgrotta, d\u00e4r villkoren f\u00f6r vinframst\u00e4llning \u00e4r ideala.<\/p>

F\u00f6r ett vinodlings-projekt i sin linda \u00e4r resultaten redan mycket bra och v\u00e4ldigt sp\u00e4nnande. Sluttningarna runt h\u00f6jdstr\u00e4ckningen erbjuder en v\u00e4ldigt gynnsam terroir, sandigare, stenigare jordar \u00e4n n\u00e4rmare floden, och trots den sydliga breddgraden \u00e4r luften frisk och krispig.<\/p>

Vinproduktionen bedrivs med enkla medel men v\u00e4ldigt metodiskt. Druvorna v\u00e4ljs noggrant, sk\u00f6rdas f\u00f6r hand, fermenteras l\u00e5ngsamt och tillbringar h\u00f6sten i en synnerligen imponerande underjordisk kalkstengrotta, som Louis har f\u00f6rv\u00e4rvat. Louis och Charlotte har valt att belysa grottan bara med stearinljus, d.v.s. har best\u00e4mt sig f\u00f6r att inte anv\u00e4nda el-belysning.<\/p>

Svavel tills\u00e4tts aldrig till vinerna och de \u00e4r inte heller filtrerade.<\/p>

Jag tycker det \u00e4r v\u00e4ldigt sp\u00e4nnande att ha tr\u00e4ffat och kan arbeta med det h\u00e4r paret; de \u00e4r v\u00e4ldigt seri\u00f6sa och arbetar med stor uppm\u00e4rksamhet p\u00e5 detaljer f\u00f6r att framst\u00e4lla ett briljant vin.<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

L\u2019Ostal sortiment<\/h2>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n
\n
<\/i><\/span>Fioretti<\/span><\/div>

Produkt:<\/strong> Fioretti
Producent:<\/strong> Ostal Levant
Vinmakare:<\/strong> Louis P\u00e9rot
Region:<\/strong> Cahors \u2013 Vin de France
Jordm\u00e5n:<\/strong> Kalksten och r\u00f6d lera
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> Cot (Malbec)
Alkohol:\u00a0<\/strong>11,5%<\/p>

Till detta vin har Louis har anv\u00e4nt druvan \u201dcot\u201d fr\u00e5n kommunen Duravel d\u00e4r jordm\u00e5nen inneh\u00e5ller r\u00f6d lera \u00f6ver kalksten. Druvorna v\u00e4xer p\u00e5 vinstockar som \u00e4r \u00f6ver 40 \u00e5r gamla och sk\u00f6rden g\u00f6rs alltid f\u00f6r hand n\u00e4r druvorna n\u00e5tt en perfekt mognad. N\u00e4r druvorna kommer in till k\u00e4llaren avstj\u00e4lkas dem innan fermenteringen startar med den naturliga j\u00e4sten som finns runt druvornas skal. Vinet g\u00f6rs i tankar och f\u00e5r sedan mogna ut i st\u00f6rre \u00e4ldre anv\u00e4nda ekfat, demi muids. Louis anv\u00e4nder ingen el-energi f\u00f6r att styra temperaturen p\u00e5 vinerna, utan det sk\u00f6ts naturligt i den stora kalkstensgrottan d\u00e4r de l\u00e5ngsamt j\u00e4ser klart. Alla vinerna buteljeras ofiltrerade och utan tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n
<\/i><\/span>Les Trilles<\/span><\/div>

Produkt:<\/strong> Les Trilles
Producent:<\/strong> Ostal Levant
Vinmakare:<\/strong> Louis P\u00e9rot
Region:<\/strong> Cahors \u2013 Vin de France
Jordm\u00e5n:<\/strong> Kalksten och r\u00f6d lera
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2020
Druvor:<\/strong> Merlot och lite Pinot Noir
Alkohol:<\/strong> 12%<\/p>

\u00a0<\/p>

Till detta vin har Louis har anv\u00e4nt druvan merlot samt lite pinot noir fr\u00e5n kommunen Prayssac d\u00e4r jordm\u00e5nen inneh\u00e5ller sand-blandad r\u00f6d lera \u00f6ver kalksten. Sk\u00f6rden g\u00f6rs alltid f\u00f6r hand n\u00e4r druvorna n\u00e5tt en perfekt mognad och sen drivs fermenteringen, efter att druvorna avstj\u00e4lkats, med den naturliga j\u00e4sten som finns runt druvornas skal. Vinerna g\u00f6rs ofta i stora \u00f6ppna fat och f\u00e5r mogna ut i \u00e4ldre anv\u00e4nda ekfat. Louis anv\u00e4nder ingen el-energi f\u00f6r att styra temperaturen p\u00e5 vinerna, utan det sk\u00f6ts naturligt i den stora kalkstensgrottan d\u00e4r de l\u00e5ngsamt j\u00e4ser klart. Alla vinerna buteljeras ofiltrerade och utan tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n
<\/i><\/span>Un Coeur Simple <\/span><\/div>

Produkt:<\/strong> Un Coeur Simple
Producent:<\/strong> Ostal Levant
Vinmakare:<\/strong> Louis P\u00e9rot
Region:<\/strong> Cahors \u2013 Vin de France
Jordm\u00e5n:<\/strong> Kalksten och r\u00f6d lera
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> C\u00f4t och lite Juran\u00e7on Noir
Alkohol:<\/strong>12%<\/p>

Till detta vin har Louis har anv\u00e4nt lokala druvor fr\u00e5n kommunerna Duravel och Prayssac d\u00e4r jordm\u00e5nen inneh\u00e5ller r\u00f6d lera \u00f6ver kalksten. Druvorna v\u00e4xer p\u00e5 vinstockar som \u00e4r mellan 50 – 70 \u00e5r gamla och sk\u00f6rden g\u00f6rs alltid f\u00f6r hand n\u00e4r druvorna n\u00e5tt en perfekt mognad. N\u00e4r druvorna kommer in till k\u00e4llaren avstj\u00e4lkas dem innan fermenteringen startar med den naturliga j\u00e4sten som finns runt druvornas skal. Vinet g\u00f6rs i stora \u00f6ppna fat och f\u00e5r sedan mogna ut i anv\u00e4nda ekfat. Louis anv\u00e4nder ingen el-energi f\u00f6r att styra temperaturen p\u00e5 vinerna, utan det sk\u00f6ts naturligt i den stora kalkstensgrottan d\u00e4r de l\u00e5ngsamt j\u00e4ser klart. Alla vinerna buteljeras ofiltrerade och utan tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n
<\/i><\/span>Ol\u00e9<\/span><\/div>

Produkt:<\/strong> Cieux
Producent:<\/strong> Ostal Levant
Vinmakare:<\/strong> Louis P\u00e9rot
Region:<\/strong> Cahors \u2013 Vin de France
Jordm\u00e5n:<\/strong> Sand och lera \u00f6ver kalksten
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> C\u00f4t & Merlot
Alkohol:\u00a0<\/strong>12%<\/p>

F\u00f6r detta vin anv\u00e4nder Louis druvorna c\u00f4t och merlot fr\u00e5n kommunen Baran \u00e0 Duravel d\u00e4r jordm\u00e5nen inneh\u00e5ller sand-blandad lera och kalksten. Fermenteringen sker med hela klasar och j\u00e4sningen drivs enbart av den naturliga j\u00e4sten med mac\u00e9ration carbonique. Vinerna g\u00f6rs ofta i stora \u00f6ppna fat, i rostfria tankar och \u00e4ven i glasfibertankar n\u00e4r det g\u00e4ller sm\u00e5 volymer. Louis anv\u00e4nder ingen el-energi f\u00f6r att styra temperaturen p\u00e5 vinerna, utan det sk\u00f6ts naturligt i den stora kalkstensgrottan d\u00e4r de l\u00e5ngsamt j\u00e4ser klart i \u00e4ldre fat. Alla Louis viner buteljeras ofiltrerade och utan tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n
<\/i><\/span>Maasa\u00ef<\/span><\/div>

Produkt:<\/strong> Maasa\u00ef
Producent:<\/strong> Ostal Levant
Vinmakare:<\/strong> Louis P\u00e9rot
Region:<\/strong> Cahors \u2013 Vin de France
Jordm\u00e5n:<\/strong> Kalksten och r\u00f6d lera
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2022
Druvor:<\/strong> C\u00f4t
Alkohol:\u00a0<\/strong>12%<\/p>

En av de snyggaste cuv\u00e9erna fr\u00e5n Ostal Levant. Vinstockarna \u00e4r planterad 2016 och mass-urvalet \u00e4r fr\u00e5n Puy l’Eveque. Jordm\u00e5nen inneh\u00e5ller sand-blandad r\u00f6d lera \u00f6ver kalksten. Sk\u00f6rden g\u00f6rs alltid f\u00f6r hand n\u00e4r druvorna n\u00e5tt en perfekt mognad och sen drivs fermenteringen, efter att druvorna avstj\u00e4lkats, med den naturliga j\u00e4sten som finns runt druvornas skal. Vinerna g\u00f6rs ofta i stora \u00f6ppna fat och f\u00e5r mogna ut i \u00e4ldre anv\u00e4nda ekfat. Louis anv\u00e4nder ingen el-energi f\u00f6r att styra temperaturen p\u00e5 vinerna, utan det sk\u00f6ts naturligt i den stora kalkstensgrottan d\u00e4r de l\u00e5ngsamt j\u00e4ser klart. Alla vinerna buteljeras ofiltrerade och utan tillsatta sulfiter.<\/p><\/div>\n <\/div><\/div>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t