{"id":1210,"date":"2020-10-23T14:26:06","date_gmt":"2020-10-23T12:26:06","guid":{"rendered":"https:\/\/buteljholmen.se\/?page_id=1210"},"modified":"2022-01-03T14:11:37","modified_gmt":"2022-01-03T13:11:37","slug":"domaine-des-grottes","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/buteljholmen.se\/vinbonder\/domaine-des-grottes\/","title":{"rendered":"Domaine des Grottes"},"content":{"rendered":"\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

<\/p>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/section>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

Domaine des Grottes<\/h2>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t

Romain skapade g\u00e5rden 2001 p\u00e5 familjemark i Beaujolais, n\u00e4rmare best\u00e4mt i Saint Etienne des Oullieres. Idag omfattar vinodlingen 6,5 hektar och han odlar \u00e4ven en del medicinalv\u00e4xter p\u00e5 n\u00e5gra n\u00e4rliggande \u00e4ngar.<\/strong><\/p>

Odlingsmetoderna \u00e4r anpassade till hans speciella krav p\u00e5 personlig utformning av verksamheten, t ex efterstr\u00e4var han att l\u00e5ta vinstockarna sk\u00f6ta sig sj\u00e4lva, d v s genomf\u00f6ra s\u00e5 f\u00e5 ingrepp som m\u00f6jligt, bl a s\u00e5 l\u00e5ngt som det g\u00e5r begr\u00e4nsa behandlingar av vinstockarna med koppar och svavel. I st\u00e4llet f\u00f6r att anv\u00e4nda sig av traditionella bek\u00e4mpningsmedel, satsar Romain p\u00e5 att bruka olika \u00f6rt-teer och fermenterade extrakt. Han \u00e4r mycket engagerad i alternativt jordbruk och gillar hitta sina egna v\u00e4gar fram f\u00f6r att n\u00e5 de perfekta kombinationerna. Det \u00e4r enbart manuellt arbete som sker ute i ving\u00e5rden och samma sak inne i k\u00e4llaren. Romain s\u00f6ker den fina energi och syra som druvan Gamay kan ge och sk\u00f6rdar d\u00e4rf\u00f6r ofta tio dagar f\u00f6re de andra b\u00f6nderna i regionen. Sen f\u00f6ljer kortare maceration \u00e4n brukligt i regionen och vinerna j\u00e4ser ut endast i glasfibertankar och helt utan yttre p\u00e5verkan.\u00a0Domainen \u00e4r certifierad f\u00f6r s\u00e5v\u00e4l ekologisk odling som biodynamisk odling.<\/p>\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
<\/div>\n\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t

Domaine des Grottes sortiment<\/h2>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n
\n
<\/i><\/span>Brut de Cuve<\/span><\/div>

Produkt:<\/strong> Brut de Cuve
Producent:<\/strong> Domaine des Grottes
Vinmakare:<\/strong> Romain des Grottes
Region:<\/strong> Beaujolais
\u00c5rg\u00e5ng:<\/strong> 2020
Druvor:<\/strong> Gamay
Alkohol:<\/strong> 11 %<\/p>

Romains g\u00e5rd ligger i Saint-\u00c9tienne des Ouilli\u00e8res s\u00f6der om Brouilly och t\u00e4cker \u00f6ver 6,5 hektar vinmarker. Druvorna \u00e4r sk\u00f6rdade f\u00f6r hand innan de genomg\u00e5r maceration carbonique i hela klasar under fem dagar. Sedan pressas druvorna och vinet f\u00e5r mogna ut i glasfiber-k\u00e4rl. Inget tillsatt svavel eller filtrering vid buteljeringen. Druvorna \u00e4r ekologiskt certifierade och allt arbete sker med st\u00f6rsta respekten f\u00f6r naturen. Inget tillsatt, inget borttaget.<\/p><\/div>\n <\/div>

\n
<\/i><\/span>L'Antidote <\/span><\/div>

Produkt:<\/strong> L’Antidote
Producent:<\/strong> Domaine des Grottes
Vinmakare:<\/strong> Romain des Grottes
Region:<\/strong> Beaujolais
Alkoholfri bubblig dryck<\/strong><\/p>


L\u2019Antidote \u00e4r ett nytt, sp\u00e4nnande inslag i v\u00e5r repertoir: Den har skapats genom att blanda samman juice pressad fr\u00e5n v\u00e5r traditionella Beaujolais-druva med extrakt fr\u00e5n en rad olika \u00f6rter vilka han anv\u00e4nt till att g\u00f6ra \u00f6rt-te. Upp till 15 olika \u00f6rter anv\u00e4nds, varvid specifika extraktionsmetoder, var och en anpassad f\u00f6r varje \u00f6rt, tas i bruk och resulterar i en m\u00e5ngfald subtila aromer. Det kan r\u00f6ra sig om kallpressad eller varmpressad juice, avkok eller destillation.<\/p>


N\u00e4r Romain f\u00e5tt fram en l\u00e4mplig blandning av druvjuice och \u00f6rt-extrakt, skickas den vidare till n\u00e4sta f\u00f6r\u00e4dlingssteg, d\u00e4r past\u00f6risering och tillsats av kolsyra \u00e4ger rum, varp\u00e5 det hela f\u00e5r sin slutkl\u00e4m genom tillsats av ekologiskt odlad \u00e4ppeljuice. Resultatet \u00e4r s\u00e5ledes en alkoholfri, kolsyrad dryck, baserad p\u00e5 juice fr\u00e5n druvor, f\u00e4rska \u00e4pplen och ett valfritt antal h\u00e4rliga v\u00e4xt-extrakt.<\/p><\/div>\n <\/div><\/div>\t\t<\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\t

\n\t\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t
\n\t\t\t