KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

Mer info kommer inom kort

Nicolas lyckas göra imponerande viner med fint uttryckta aromer och där balansen är fenomenal.

Nicolas kommer själv från en släktlinje med ”cafetiers aveyronnais” och han själv råkar ha varit den siste ägaren till ”Café de la Nouvelle Mairie”, en av de mest intressanta vinbarerna i Paris. Runt 2002 bestämde sig Nicolas att lämna Paris, bosätta sig i sina förfäders by, återbörda vingårdarna till liv och framställa vin. Han började med en handfull vinstockar och det var först 2007, när han köpte en vingård med namnet ”Le Mauvais Temps” med tillhörande hus, som han bestämde sig för att fortsätta denna livsstil på heltid. Detta är en speciell parcell, som förr i världen var en del av ett mycket större område med vinstockar planterade med sydlig exponering i en jordmån, bestående av skiffer och sönderdelad granit på cirka 500 meters höjd. Nicolas har jobbat oerhört hårt för att återuppliva denna vingård, sedan den blivit övergiven efter en förödande frost vintern 1956. Han konverterade helt till ekologiskt jordbruk, utan några herbicider eller andra bekämpningsmedel i vingården. De omgivande skogarna präglas av stor mångfald – både insekter och växter – något som Nicolas menar ger upphov till det goda hälsotillståndet hos sina jordar och vinstockar.

Resultatet är häpnadsväckande: Nicolas lyckas göra imponerande viner med fint uttryckta aromer och där balansen är fenomenal.

Idag finns det bara 19 hektar vinodlingar inom den lokala appellationen ”Pays d’Entraygues” och det finns utan tvekan en bonde som gör speciellt själfulla viner här: Nicolas Carmarans.

Colin Alex sortiment

Galapiat

Produkt: Galapiat
Producent: Colin Alex
Region: Ardèche
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2020
Druvor: 50% Chardonnay & 50% Viognier
Alkohol: 12 %

Vinstockarna växer på kullarna runt byn Lentillères i Ardèche. Alla druvorna skördas för hand och Chardonnay pressas direkt medans Viognier får macerera i hela klasar med skalen under fyra dagar. Vinet får jäsa ut med sin naturliga jäst innan det buteljeras utan filtrering eller tillsatta sulfiter.

L'Ombre du Raisin

Produkt: L’Ombre du Raisin
Producent: Colin Alex
Region: Ardèche
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2020
Druvor: Gamay
Alkohol: 12 %

Vinstockarna växer på kullarna runt byn Lentillères i Ardèche. Alla druvorna skördas för hand vinifieras med macération carboniquevi hela klasar under sju dagar. Vinet får jäsa ut med sin naturliga jäst innan det buteljeras utan filtrering eller tillsatta sulfiter.

Spinelle

Produkt: Spinelle
Producent: Colin Alex
Region: Ardèche
Jordmån: Lera-kalksten
Årgång: 2020
Druvor: 70% Syrah & 30% Gamay
Alkohol: 11,5 %

Vinstockarna växer på kullarna runt byn Lentillères i Ardèche. Alla druvorna skördas för hand och Syrah vinifieras med macération carbonique i hela klasar under tio dagar. Medans Gamay får genomgå macération carbonique i hela klasar under sju dagar. Vinet får jäsa ut med sin naturliga jäst innan det buteljeras utan filtrering eller tillsatta sulfiter.