Buteljholmen 1: Champagne

Här får du tre stycken olika champagner från Hugues de La Bourdonnaye.

En perfekt låda för att prova olika stilar på champagne och hitta sin favorit.

Mer om vinerna i lådan

– En Brut Nature som är gjord på 90% pinot meunier och 10% chardonnay och har legat 4,5 år på sin jästfällning.

– En Blanc de Blancs Brut Nature gjord på 100% chardonnay från Chouilly och den har legat 7 år på sin jästfällning.

– En Rosé Brut Nature gjord på 60% chardonnay och 40% pinot meunier som har legat 4 år på sin jästfällning.

Buteljholmen 2: John Schmitt

Här hittar du tre olika viner från John Schmitt som har sina vingårdar i Corbières.

Vinerna är lagrade på betongtankar och helt utan tillsatta sulfiter. John använder sig av polykultur och låter sina får beta fritt i vingårdarna. Vinerna buteljeras ofiltrerade.

Mer om vinerna i lådan

Du får tre buteljer P4 2015 som är gjorda på grenache noir och llander pelut som är en gammal variant på grenache.

Du får även tre buteljer Mamette 2015 och den är gjord på carignan från vinrankor som är 120 år gamla.

Buteljholmen 4:

Den här lådan innehåller tre viner från regionen Auvergne som ligger i centrala Frankrike.
Jean Maupertuis jobbar i skymundan och gör inte så mycket väsen av sig men hans viner visar styrkan i hans naturliga arbete med sina vinmarker. Vinerna återspeglar verkligen den speciella vulkaniska jordmån som är typisk för regionen.

Mer om vinerna i lådan

Pink Bulles 2017
Pink Bulles är gjort på gamay och är en pétillant naturel. Den andra jäsningen kommer igång naturligt från jästen som finns med druvan och det finns inget tillsatt socker. Vinet har legat 6 månader på fällningen innan det passerat ”pupitre”och sedan är vinet degorgerat för hand.

Les Pierres Noires 2016
Vinet är gjort på den lokala druvsorten gamay d’Auvergne. Druvorna kommer från äldre vinrankor och jordmånen är lerjord på vulkaniskt ras, basalt och lava. Alla druvorna skördas för hand och sedan pressas hela klasarna. Naturlig fermentering, inga tillsatta sulfiter och vinet buteljeras ofiltrerat.

Neyrou-Plage 2016
Vinet är gjort på 2/3 pinot noir som växer över en kiselhaltig jordmån där man även hittar märgel. Resterande druvor i vinet är gamay d’Auvergne från sandjordar. Alla druvorna är skördade för hand och sedan pressas hela klasarna. Naturlig fermentering, inga tillsatta sulfiter och vinet buteljeras ofiltrerat.

Buteljholmen 5: Champagne

Comtes Hugues de La Bourdonnaye Blanc de Blancs Brut Nature

Storleken har betydelse
En magnum är perfekt för två – så länge bara en dricker!
Gammalt ordspråk i Champagne.

Magnum gjord på chardonnay från Chouilly som legat 10 år på sin jästfällning.

Buteljholmen 6: Marcel Joubert

Marcel är en av legenderna i Beaujolais och som fjärde generationens vinbonde har han gjort ekologiska viner sedan 1972.

Hans farfar Petrus var med och skapade appellationen Brouilly och det är just inom den deras Domaine nu ligger.

Mer om vinerna i lådan

I den här lådan får du sex av Marcels viner från två olika Cru’er och ett av hans vita viner.

Lådan innehåller

  • 2st Morgon Côte du Py 2016.
  • 1st Brouilly Vieilles Vignes 2016.
  • 2st Beaujolais-Villages 2016.
  • 1st Confidence Chardonnay 2015.

Buteljholmen 7: Jean-Christophe Garnier

Efter tio år som sommelier ville Jean-Christophe Garnier börja göra egna viner.
Nästan tomhänt, men med en lång praktik hos Mark Angeli, kom han år 2002 till Anjou. Hans mål var tydliga: att producera naturliga viner. JC fick med sig en gammal vertikalpress från Mark och den använder han fortfarande.

Mer om vinerna i lådan

Denna låda innehåller tre osvavlade viner från Loiredalen.

Bézigon 2017 kommer från chenin blanc och vinstockarna är 30 år gamla. Jordmånen är mestadels  eroderad skiffer. Vinet jäser ut på glasfiberkärl med sin naturliga jäst och buteljeras ofiltrerat.

La Roche 2017 gjort på chenin blanc och jordmånen består av skiffer med ursprunget Carbon. Vinstockarna är runt 60 år gamla och vinet jäser ut på glasfiberkärl med sin naturliga jäst, det buteljeras ofiltrerat. 

Clavières 2017 innehåller gamay och pineau d’aunis, vinstockarna är mellan 40-60 år gamla och växer där jordmånen är mestadels av lera och sand. Efter skörden pressas druvorna direkt och får mogna i glasfibertankar. Fermenteringen drivs med naturlig jäst och vinet buteljeras med c:a 15 g restsocker kvar.
 

Buteljholmen 8: Jean-François Nicq

Jean-François Nicq blev en av de ledande vinmakarna i Roussillon med att göra vin på ett naturligt sätt.
På sin vingård, belägen vid spanska gränsen, gör han sina snygga naturliga viner från druvor som är ekologiskt odlade och gården är ekologiskt certifierad. Jean-François använder lite eller ingen fatlagring när han gör sina viner. Resultatet blir friska viner med ren smak och fin frukt.

Mer om vinerna i lådan

Soif du Mal Blanc 2017 – Muscat, Grenache blanc, Macabeu
Jordmånen är sand över granit och vinstockarna har en ålder mellan 15-60 år. Druvorna är pressade direkt och får sedan jäsa med sin naturliga jäst vid låg temperatur. Vinet utvecklas 4 månader på ståltank och buteljeras utan filtrering.

Soif du Mal Rouge 2017 – Grenache noir
Det här vinet är gjort på grenache från unga vinstockar och jordmånen där de växer är granit. Druvorna är vinfierade med macération carbonique i 15 dagar med största omsorg. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tllsatta. Vinet vilar 6 månander i tank innan det buteljeras ofiltrerat.

Fond de l’air est rouge 2017 – Cinsault
Vinet är gjort på cinsault från gamla vinstockar som är 80 år. Jordmånen där de växer är sand över granit. Druvorna vinfieras med macération carbonique vid låg temperatur i 15 dagar. Jäsningen sker bara med naturlig jäst och inga sulfiter är tllsatta. Vinet vilar några månander i betongtank innan det buteljeras ofiltrerat.

Buteljholmen 9: L’Ostal

Den här lådan innehåller tre röda viner från L’Ostal som har sin gård i regionen Cahors.

Lokala druvsorterna Cot (Malbec) och Merlot har använts för att göra vinerna. De är gjorda med största omsorg för naturen, ingen yttre påverkan är gjord och inga tillsatser finns i vinerna. Efter att de mognat i stora använda fat buteljeras de ofiltrerade och resultatet blir fantastiska rena viner med generös frukt.

Mer om vinerna i lådan

Vendredi 2017 – 100% Cot
Plein Chant 2016 – 100% Cot
Obras Completas 2016 50% Cot 50% Merlot