Sylvain Saux – Pechigo

Sylvain tog över familjens vinmarker som ligger i Malras, Languedoc och 1998 startade han Pechigo. Den är runt 5 hektar stor, han började arbeta organiskt och biodynamiskt i sina vingårdar direkt från början.

Jordmånen i det här området innehåller mycket kalk och vinifieringen görs utan tillsatser eller sulfit. Sylvain skördar alla sina druvor för hand när de nått  ideal mognad och hans viner sträcker sig från torra till söta. Restsockret som finns kvar i vissa viner kan ge en fet och ibland oxiderad ton vilket ger ytterligare dimensioner till vinet.

Sylvains viner andas, är levande och fulla med energi, viner som känns naturliga. Det ligger erfarenhet, intuition och hårt arbete bakom vinerna!

Sylvain Saux sortiment

Produkt: Pechigo 08
Producent: Sylvain Saux
Vinmakare: Sylvain Saux
Region: Languedoc
Jordmån: Kalkhaltig lera
Årgång: 2008
Druvor: 45% Mauzac, 35% Chardonnay och 20% Chenin
Alkohol: 13 %

Jordmånen där druvorna växer innehåller mycket kalk och uttaget är 25 hl/ha. Druvorna skördas för hand när de nått ideal mognad och pressas sedan direkt. Vinet har mognat i tank under två år. Vinifieringen sker utan tillsatser eller sulfit och vinet buteljeras ofiltrerat.

Produkt: Pechigo 09
Producent: Sylvain Saux
Vinmakare: Sylvain Saux
Region: Languedoc
Jordmån: Kalkhaltig lera
Årgång: 2009
Druvor: 60% Mauzac, 30% Chenin och 10% Chardonnay
Alkohol: 12,5 %

Jordmånen där druvorna växer innehåller mycket kalk och uttaget är 23 hl/ha. Druvorna skördas för hand när de nått ideal mognad och pressas sedan direkt. Vinet har mognat i tank under tre år. Vinifieringen sker utan tillsatser eller sulfit och vinet buteljeras ofiltrerat.

Produkt: Pechigo 09-10
Producent: Sylvain Saux
Vinmakare: Sylvain Saux
Region: Languedoc
Jordmån: Kalkhaltig lera
Årgång: 2009/2010
Druvor: 25% Mauzac 09, 25% Chenin 09 och 50 % Chardonnay 10
Alkohol: 13,5 %

Jordmånen där druvorna växer innehåller mycket kalk och uttaget är runt 15 hl/ha. Druvorna skördas för hand när de nått ideal mognad. Mauzac och Chenin är från 2009, de druvorna pressas direkt. Chardonnay är från 2010 och de druvorna är macererade innan de pressas. Vinet har mognat i tank under 30 månader. Vinifieringen sker utan tillsatser eller sulfit och vinet buteljeras ofiltrerat.