Ratapoil

Ratapoil sortiment

Produkt: Va Donc
Producent: Ratapoil
Vinmakare: Raphaël Monnier
Region: Jura
Jordmån: Kalk
Årgång: 2015
Druvor: Chardonnay
Alkohol: 12,5 %

Vinstockarna till denna chardonnay växer på kalkjordar i kommunen Vadans. Raphaël är passionerad och angelägen att bevara minnet av vinarvet.

Han arbetar ekologiskt i sina vingårdar för att få mycket friska druvor som kräver minsta möjliga ingrepp i källaren. Druvorna är skördade för hand när de nått full mognad och sedan pressas de direkt. Vinet får mogna i upptoppade fat på den fina jästfällningen under 12 månader och sedan buteljeras det ofiltrerat. Domainen är ekologiskt certifierad.

Produkt: Trotte-Menu
Producent: Ratapoil
Vinmakare: Raphaël Monnier
Region: Jura
Jordmån: Kalkrik lera – märgel
Årgång: 2015
Druvor: Chardonnay
Alkohol: 12,5 %

Druvorna till denna chardonnay växer på en jordmån av kalkhaltig lera – märgel i kommunen Buvilly. Raphaël är passionerad och angelägen att bevara minnet av vinarvet.

Han arbetar ekologiskt i sina vingårdar för att få mycket friska druvor som kräver minsta möjliga ingrepp i källaren. Druvorna är skördade för hand när de nått full mognad och sedan pressas de direkt. Vinet får mogna i upptoppade fat och sedan buteljeras det ofiltrerat. Domainen är ekologiskt certifierad.

Produkt: Peau D’Âne
Producent: Ratapoil
Vinmakare: Raphaël Monnier
Region: Jura
Jordmån: Kalk
Årgång: 2016
Druvor: Chardonnay
Alkohol: 13 %

Raphaël är passionerad och angelägen att bevara minnet av vinarvet. Han arbetar ekologiskt i sina vingårdar för att få mycket friska druvor som kräver minsta möjliga ingrepp i källaren.

Druvorna till det här vinet är skördade för hand när de nått full mognad. Druvklasarna avstjälkas och sedan får de macerera med skinnet under en månad. Vinet buteljeras ofiltrerat utan några tillsatser. Domainen är ekologiskt certifierad.

Produkt: Chimère
Producent: Ratapoil
Vinmakare: Raphaël Monnier
Region: Jura
Jordmån: Kalkrik lera – märgel
Årgång: 2015
Druvor: Trousseau
Alkohol: 12,5 %

Raphaël är passionerad och angelägen att bevara minnet av vinarvet. Han arbetar ekologiskt i sina vingårdar för att få mycket friska druvor som kräver minsta möjliga ingrepp i källaren.

Druvorna till detta vin växer i kommunen Marnoz och allt skördas för hand när de nått full mognad. Druvorna avstjälkas innan de fermenteras genom maceration carbonique under 10-12 dagar. Vinet buteljeras ofiltrerat och domianen är ekologiskt certifierad.