KONTAKT: NIKLAS LANDNER: 070-994 62 08 NIKLAS@BUTELJHOLMEN.SE

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

– EKOLOGISKA, BIODYNAMISKA & NATURVINER –

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Domaine Ratte

Domainen drivs av Françoise och Michel-Henri Ratte och den är biodynamiskt certifierad. Idag består den av 9 hektar vingårdar som ligger utspridda runt staden Arbois. Vinrankorna kommer från både Françoise’s föräldrar och förvärv som är gjorda sedan 1989.

Michel-Henri jobbar idag med sin son Quentin som just avslutat sina studier i vinodling. Den biodynamiska odlingsmetoden är ett sätt för dom att kombinera arbetet i vingårdarna med respekt för naturen. Ett engagemang som också finns i vinmakeriet med ett minimum av hantering för att respektera ursprungsmaterialet: druvan. Vinerna är nu Demeter-certifierade och produceras så naturligt som möjligt.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1481280014264{margin-top: 30px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1516608912100{margin-top: 23px !important;}”]Domaine Ratte sortiment[/vc_column_text][vc_tta_accordion color=”sandy-brown” spacing=”2″ c_icon=”” active_section=”0″ no_fill=”true” collapsible_all=”true”][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-circle-right” add_icon=”true” title=”Naturé ouillé” tab_id=”1480596315673-b1315a64-e26cb3a2-4ee971ba-6f2a”][vc_column_text]Produkt: Naturé ouillé
Producent: Domaine Ratte
Vinmakare: Michel-Henri Ratte
Region: Jura – Arbois
Jordmån: Blå och grå märgel
Druvor: Savagnin
Årgång: 2016
Alkoholhalt: 12,5%

Vinet heter Naturé, som är det gamla namnet på druvan Savagnin, och vinstockarna växer på parcellen Prélevront, där jordmånen består av både blå och grå märgel, som är en form av kalkstenslera. De flesta vinstockarna är runt 20 år gamla men det finns även en liten del som planterades av Françoise’s farfars far för över 100 år sedan.

Druvorna skördas sent för att få det mesta och bästa uttrycket för terroirens karaktär. Efter skörden, som sker för hand, följer en lång och känslig pressning. Fermenteringen drivs enbart med naturliga jästsvampar och när vinet jäst ut, får det mogna i upptoppade fat och sedan buteljeras det ofiltrerat. Domainen är biodynamiskt certifierad.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]